Workyy

I morgon ska jag jobba! Ska städa ur en lägenhet. Sjukt skönt med jobb. Har blivit erbjuden ett städarjobb för 3-4 gånger i veckan med men är inställd på att komma hem nu så tackade nej. Men sköter jag mig och jag gör bra ifrån mig så kanske jag får fler dagar tills jag åker på detta jobbet ist =cashiing.

Idag har jag verkligen legat i sängen hela dagen. Först själv å kolla två filmer, sen kom kate hem å vi kollade en film å låg å snorade å sov på varandra. Mycket mysigt. Sen kom karro å jag å hon har legat å gosat hela kvällen i helens säng. Har bara legat å flabbat hela kvällen. Tex lyssnade jag å karro på när jag å familjen pratade i radion hahahaha. Jag SKÄÄÄMS! Sen leta vi upp tjejen på bilden nedanför på facebook. Jag dog! Älskar mina tjejer här verkligen. Världens bästa å roligaste vänner!!!
Till mitt försvar att jag inte varit ute är att de verkligen ösregnat hela dagen! Har varit ute lite iaf å köpt mat två gånger hehe.

Så i morgon ska jag upp tidigt för att jobba. Är fortfarande jättedålig verkligen men de ska bli skönt å få jobba så ser verkligen fram imot det. Även om de är toaletter osv. Haha

Dax å sova nu! Försöka sova iaf. Nattii


Torsdag/filmdag

Ligger å kollar film på karros dator. Kollade step brothers igår, garva ihjäl mig mitt i allt elände. Någon hade även snott min mat igår. De va fan droppen. Sen att jag är superförkyld gör allt hundra gånger värre.

Ska kolla på hembiljett senare idag. Så ja mamma, jag kommer hem till dig nu :)


Sjuka dagar

Hej! Har blivit sjuk.. Riktigt dalig och kanner mig helt utslagen. Hela huvudet ar tjockt och jag kan inte andas alls genom nasan och har ont i halsen. Sa jakla segt da jag inte orkar gora nagot och jag maste verkligen tvatta mina klader.. Sen att det forsvunnit 2000 kronor fran mitt konto ar inte heller en hojdare, men pappa ska kolla de nar han vaknar.. Har 4000 kronor kvar vilket kommer racka typ en vecka till, och jag planerat att stanna typ en manad. Mycket bra. Men spelar inte storre roll om jag kommer hem en vecka tidigare an jag tankt mig direkt. Ar jag sjuk ar det anda inte nagot kul a vara har..
 
Gardagen spenderades sjalv pa chapel st. Shoppade lite fina klader som jag verkligen alskar. Tankte unna mig lite innan jag aker hem.. Kollade mitt aussie konto och trodde jag hade 150 dollar men hade visst 200 sa tog ut dem och lat mig kopa lite klader. Eftersom jag kande mig dalig och inte hade atit frukost (noll matlust just nu) sa gick jag till ett cafe och kopte den sjukaste fruktsalladen med grekisk yoghurt och honung och en varm choklad. Helt underbart gott.
 
Lite trojor jag testade
 
 
Nar jag kom hem skulle jag tvatta allt, men da hade de hamnat efter med sin egen tvatt pa coffee och hade ingen vaxel sa jag kunde inte. Blev sa javla sur, madde skit sa la mig i karros sang eftersom de kommit tillbaka fran great ocean rd och sov. Vaknade, fixade mig da jag lovat att hanga med ut och kopte en passion pop. Huvudet dunkade och efter tva sma glas fick jag inse att de inte skulle ga att hanga med ut da det var karro och matildas sista kvall de kunde ga till cushion. Sa gick och la mig istallet. Kunde inte somna forens efter en promenad vid 3 pa natten.
 
Idag har Kate och jag haft en mysig dag i stan. Vi at pa noodle box och tog fula kort i en automat. Riktigt mysigt!
 
Har pratat med pappa nu och uttaget ar fran en automat jag aldrig nagonsin tagit ut ifran. Sa jag maste egentligen sparra kortet, men det sjuka ar att jag har det i min planbok och de har bara tagit ut 2000 kr och inte allt. Jag fattar verkligen ingenting.. Uttaget ar gjort kl 1 pa natten i st kilda och jag vet att jag inte har tagit ut nagot pa natten for det gjorde jag pa dagen innan vi skulle ut. Jag kopte mat pa natten, men jag ar ratt saker att det var for chash eftersom jag tagit ut. JAG ORKAR INTE. Sa med andra ord behover jag komma hem om ca en-tva veckor nu istallet. Jattekul
 

Australian open and Bank holiday

Ar pa sa javla daligt humor sa jag vill bara hem nu!!!!!!!!!!!!!! Aaahhh..... Vi har fatt bed bugs IGEN och jag ar saklart sonderbiten SOM ALLTID! Hitta en fet bed bug sondermosad i mina byxor i morse, hur javla mysigt var det??? Sa jag masta tvatta ALLA klader och torktumla dem IGEN... Och idag hade en i mitt rum missat att vi skulle ta ut alla saker sa de kunde spraya rummet SA DE HAR INTE GJORT DET. Sa maste ta in alla saker jag har lagt i pasar for att tvatta tillbaka till rummet, ta och badda sangen igen eftersom jag tagit bort allt och IMORGON ska jag behova gora om allt och tvatta da istallet. Far panik pa detta javla mess med att behova tvatta allt och varma det och stada och fixa hela javla tiden, och anda betalar jag ca 1400 kr i veckan for det.
 
Sa, var tvungen att skriva av mig haha..
 
Igar var vi trotta hela dagen. Vi gick och kopte den sjukaste pizzan ever!!!! Det var tacos pa pizzan och fullt med creme fraise (hur stavas det ens??), guacamole, ost, taco-chips, kott och salsa sas. Herregud, det var det godaste jag atit i hela mitt liv verkligen haha, helt perfekt!
  Sen akte jag och Valon in till city for att se final-matchen pa stor screen pa federation square, det var hur mycket folk som helst och det var verkligen skitkul. Men vi trottnade efter ett tag (3.5 timmar haha, helt brutalt langa matcher) och akte hem for att se de sista tjugo minutrarna i common room. Tyvarr forlorade ju Murray sa alla engelsman och skottar var inte jattelyckliga. Tror de festade anda (de har alltid en orska till att festa haha). Jag gick och la mig och nanade.
 
Har kommer de in, Murray langst fram
 
Idag gick vi upp tidigt for att gora allt detta javla jux med klader osv. Sen drog Valon, Marissa (en ny kompis fran kanada) och jag in till chapel st for att kolla i affarer, och framforallt top shop! Vill kopa allt men det slutade med att jag inte kopte nagot haha. I morgon nar jag har fixat allt med kladerna ska jag aka till chapel st igen och verkligen ga igenom alla affarer eftersom jag sag sa manga som var helt underbara och unna mig nagot fint!! Vi lunchade pa ett jattemysigt stalle. Allt var helt sinnes sjukt dyrt men kopte iaf en sallad for 140 kr haha.. Sjukt god var den iaf :)
Valon och Marissa som kopte samma sallad som mig
Gick och kopte frozen yogurt innan, kopte tva, fanns ju inga stora haha ;)
 
Just nu kollar jag lite pa flygresor hem. Kommer hem i borjan av mars. Ska bli ruskigt skont, men samtidigt jattetrakigt. Men som sagt, nu vill jag ha nya utmaningar och jag kanner inte for att jobba har. Jag har jobbat pa tva olika jobb och det har inte passat mig och hur jag vill leva mitt liv har. Sa jag jobbar hellre hemma dar jag inte kanner att jag missar saker hela tiden.
Far se vad som hander ikv, Kate och jag pratade om att ga pa bingo haha. Men ar inte pa humor att gora nagot, jag vill verkligen bara ligga i sangen och deppa. Men det gar inte, livet i melbourne ar for kort for att deppa ihop!!
 
Puss och kram!
 

im too happy to handle

Australian day and bad taste party
 
Igar var det australiens nationaldag och det firades riktigt stort. Jag hade inte kunnat sova pa hela natten innan pga att mitt sar pa benet varkte sa jakla mycket gick upp redan 9 for att inte vara for utvilad sa jag skulle kunna sova pa natten. Hade ju inte riktigt tankt pa att jag nog inte skulle sova sa mycket anda.
 
Jag och Kate kopte massa goa kakor (timtams muuums) och satte oss i tvrummet for att kolla en film innan det var dags for henne att jobba. Bada tva var fett ledsna for att hon inte kunde vara med och fira australian day. Hade varit och kopt trojor till mig och Tiera plus hattar osv! Nar vi sitter i tvrummet ringer kates mobil och hon gar ut. Sen kommer hon tillbaka skrikandes: JAG SLIPPER JOBBA!!! Da hade jobbet ringt och sa att det var for lite att gora sa hon behovde inte komma. Det var det basta som kunde handa sa vi slangde pa oss glitter, jag min australian troja, och oppnade var forsta passion pop.
 
Men sa kommer vi ner till receptionen och far se detta:
Var alskade andy i finklader hahaha, da kom vi pa att det var bad taste party och vi drog upp pa rummet och kladde pa oss kates klader istallet. Gav stod aven dar och hangde lapp.. Han skulle jobba pa natten och det var det sista han ville gora. Han skrev ett langt brev pa tavlan om att nagon skulle fa pengarna han tjanade och 50 extra dollar om nagon jobbade istallet. Vilket en tjej nappade pa direkt och da fanns det inte en enda ledsen manniska pa hostelet och festen kunde borja. 
Supersnabba glasogon
Drog upp och satte pa oss de finaste matchningarna man kunde hitta.
HAHA min favvooutfit, italienarna pa hostelet ar helt underbara
Varldens sotaste katiee
En av hattarna jag kopte!
Kommer fler bilder sen, har kampat i 2.5 timmar for att fa upp dessa.....
 
Det blev ett sjukt roj sedan nere i common room med min musik (som alltid) och Gav som dj med microfon och hela koret sa att saga. Alla rojde sonder samtidigt som jag och kate smog upp pa rummet for att ha lite kakfest och photosession. Fraga mig inte hur de kom sig..
Sen drog vi ut, jag drog ut i mina klader haha, stod i kon till valudos men nar vi precis kom fram till ingangen blev jag ashungrig for hade endast atit lite kakor sedan frukost och da va klockan runt 1. Sa jag gick och at, gick och kopte icetea och motte nagra svenska tjejer. Drog ut med dem till roberta. Hade dock hunnit byta klader eftersom alla verkligen totalstirrade pa mig haha. Dansade pa Roberta och sedan tillbaka till common room for att hanga. Sov sedan mycket gott pa alla kaksmulor kate hade lagt i sangen efter att hon atit upp resten av kakorna i min sang. Thats what friends are for huh!
Nu blir de gos med film och ikvall ska vi hitta pa lite roligheter igen :) D
 

bara en vanlig xbase torsdag

Jaklar.. Gardagen ar valdigt oklar..
 
Borjade dagen med att aka in till stan for att mota upp Line och Hanna for lite lunch och saga hejda da de akt till sydney nu. Vi hade en supermysig dag i stan, kommer sakna dem! Sen akte jag hem till hostelet igen, at lite mat och sedan kom kate tillbaka fran jobbet. Lag och snackade en stund och bara softade i rummet. Kan inte saga nagot annat an att jag alskar mitt rum!! Alla ar sa sjukt goa och alltid sjukt pratiga. Sen gick vi ner till common room for att se vad som hande dar. Da klacker kate ur sig den lysande iden "Vi koper en varsin passion pop!!!" Dar slutar minnet for min del.. Haha nej inte sa illa var det, men javlar vad kul det var. Haha, kan inte sluta skratta och nu ska jag kolla klart pa alla filmer (filmade sa sjukt mkt)
 
Kan inte sluta flabba at igar hahaha. Jusde, avslutade kvallen med en redig vurpa sa just nu har jag sa javla ont i benet.. Mitt ora dar jag tog piercingen ar sa javla inflamerat sa kan inte sova pa hoger sida av huvudet OCH nu kan jag inte sova pa vanster heller for da ligger saret mot lakanet och skaver!! Problem pa hog niva....
 
Mina fina vanner fran stockholm. ALSKAR att det ser ut som hanna har ett genomskinligt glasoga!
 
Vi har det stokigaste rummet pa hela hostelet tror jag... Pa oversta bilden ar min basta Helen och min basta Kate. Just nu har vi bara en luftgrejsimojs, kommer inte pa ordet pa svenska, och gissa vem som snott den till min sang? ;)))))
Min fina kompis fran kanada
 
Common room pa coffee palace
Kate och Valon, mina roomies <3
 
Har hade vi skadat oss... :(
Men vi hanger inte lapp for det!!!
 
 
Nu ska jag ta en dusch och sedan dra mig ner mot stan i st kilda for att kolla runt lite i affarer. Ikvall kanske det blir barkley och i morgon ar det australian day som ska firas stort!! Deras nationaldag firas jattemycket sa det ska bli askul! Pa kvallen har vi bbq och bad taste party pa hostelet. Later som riktigt fina dagar for mig :)) Hoppas allt ar bra hemma, tack for alla kommentarer, skitkuul :) Pusss

35 grader

Idag är det 35 grader och varmvarm vind. Helt omöjligt att vara ute i solen. Åkte in vid frukost till stan för att hänga med line å hanna innan de åker iväg till sydney. Vi lunchade på ett jättemysigt café och gick runt å kolla kläder i stan. Sen tog jag tramen tillbaka å satte mig lite på internet på tribal travel för att kolla biljetter hem. Har bestämt mig för att komma hem å jobba. De blir inget nya zeeland eftersom de skulle bli för dyrt å jag var inte beredd på att låna 12.000 hemifrån (tror knappt jag skulle få heller, så endast dumt). Så jag stannar här ett tag till och har de superbra. Sen åker jag tillbaka till sverige där mitt nya mål väntar.. Vet ej när jag kommer hem dock, så den som lever får se helt enkelt :)
Nu ska jag äta tacos å sen kommer matilda å karro hem å då ska vi myyysa! Puss å kram. (Och tack mamma för alla kommentarer på bloggen, jättekul å läsa :))


Opsi!

Har kommit in i en dalig vana har. Jag bara sover och sover och sover.... Och ater. I forrgar sov jag till 12, sen gick jag och karro till stranden och sedan la vi oss och sov fran 4-6, sen at vi och tog de lugnt och sedan la jag mig och sov vid 11 igen. Men ska verkligen forsoka vanda tillbaka dygnet. Det har blivit valdigt mkt sena natter, men allt ar ju sa roligt har!!
 
Dagarna har spenderats pa chapel st, var nya favritgata. Man far ga i ca 20 min sa kommer man till den och den ar sjuuukt lang. Och det ar nastan endast second hand och haftiga shoppar med sjuka saker, som uppstoppade zebror, hjortar, jesus (ej uppstoppad hoppas jag).
 
Har fortfarande inte bestamt mig om nagot. Pa ett satt valdigt skont och pa ett sett frustrerande. Har totalvant i vad jag vill och ni kanske far se en amanda snart pa hemmaplan. Nar vet jag inte men har borjat hamna i andra tankar och de tankarna ar nagot jag vill. Kanner mig nastan klar med australien men samtidigt vill jag inte hem till falkenberg. Men dar kommer jag inte stanna speciellt lange anda. Maste alltid hitta pa massa nya saker haha. Inte ens har ar jag riktigt nojd utan maste planera mig till nasta steg. Men jag vet ju om att jag ar sadan och darfor ar det bara att hanga med.
 
Ett annat minus ar att mina fina stockholmare som jag lart kanna har aker idag, Karro och Matilda aker om 2 veckor och David och Alex har akt fran mig for gott... Kvar har jag ju Helen och min kanadensiska tjej. Men man vet aldrig hur lange de stannar..
 
Det som kanns bra ar att jag sett allt har i australien. Det ar bara nagra fa saker jag inte gjort eller sett och det stor mig inte. For jag vill verkligen tillbaka hit. Jag vet att jag inte kan fa nagot work and holiday visa igen, men jag kan stanna har tre manader pa turistvisa och det ar ju precis det jag kommer vilja om jag kommer tillbaka.
 

På stranden

Hänger på stranden för första gången sen jag kom tillbaka haha. Idag är de tre veckor sedan! Tiden flyger iväg å jag vet fortfarande inte vad jag vill göra...


Barkly

Herregud vilken kvall igar! Har aldrig haft sa kul! Alla pa hostelet firade att en kille kommit tillbaka med en stoor fest och sedan utgang.
 
Alex flickvan har kommit fran sverige nu och de har checkat in pa ett hotell (fancyfancy) och istallet har David flyttat in pa coffe. Sa i torsdags motte David och jag upp dem for en liten frozen yogurt och sedan hang i deras hotellrum. Val dar kom det upp en champagneflaska och det blev bara mer och mer lyxigt haha.. Ej van vid detta sa att saga. Vi stack tillbaka till coffee palace och lagade tacos och fixa oss for utgang. Vi hade tankt att dra till base och nar vi val var dar kom vi ej in da vakten dar ar ovan med min kompis matilda och bara gor livet surt for oss och henne. Sa kvallen slutade i receptionen dar vi hangde med hostelfolket och malade teckningar pa whiteboarden vilket inte var helt fel det heller.
 
 
Igar, fredags, ryktades det om en feet fest pa hostelet. Jag hangde med mina nyfunna stockholmare pa en fika pa ett konditori med jattebakelser. Drack en smoothie dar dock. Sen drog vi tillbaka till hostelet for att ata lite och sedan ga pa second hand jakt. Jag gillar ej secondhand sa mycket da det ar sa jakla stokigt men min kompis hanna hittade en troja hon skulle testa men ej ville ha sa den tog jag. Svinskon, stl xl man size och den ar marinbla med boston massachusetts text. Sa man ba: har ju bott dar liksom. haha ;)
 
Kvallen borjade sjukt bra med alla sjukt taggade personer och massa bra musik. Aven att vi skulle till barkly gjorde allt battre med da det ar sjukt bra musik dar. Alla oste fran forsta sekund till sista och allt var bara saa roligt! Har fatt sa sjukt manga roliga kompisar har pa hostelet. Kommer aldrig vilja aka..
 
Idag ska jag klippa mig. en tjej pa hostelet gor det for 70 kronor. Sen ska jag aven farga mitt har. Kopt en farg pa resa for 35 kronor. Kanner mig mycket ekonomisk haha. Ikvall blir det fest igen. Nyktert for min del eftersom det blivit lite mycket av det goda nu i ca en vecka. Nu ska jag kolla upp om jag kan fa min nya zeeland resa till ett bra pris. Ush! Har lite angest over det. Vill verkligen inte hem snart men om jag maste hem for jag inte har pengar sa far det la bli sa. Dor inte om jag maste hem samtidigt som jag aldrig kommer komma tillbaka till australien pa detta sattet igen och den tanken skrammer mig verkligen. Har dock planer for mitt liv nar jag kommer hem igen vilket jag hoppas kommer aga! 
 
Puss och kram

Lite snabbt

Jag har fått sparken. Klarade mig längst av alla andra iaf vilket jag får se som positivt! Men efter 1,5 vecka fick jag sparken haha.. Skit samma hatade jobbet ändå. Har inte så mkt pengar alls vilket verkligen suger. Å jag har sjuk beslutsångest över hur jag ska göra med livet. Men tror jag ska göra en fet chansning faktiskt. Något jag aldrig skulle göra egentligen då jag har panik över att ha lite pengar (är ju ändå här för att utmana mig själv) . Jag är här både för att ha kul å för att jobba. Just nu lutar det mot nya zeeland om 3 veckor för pengar jag knappt har å jobba när jag kommer tillbaka istället. Kommer bli tufft. Men samtidigt så om jag jobbar nu kommer jag inte komma iväg till nya zeeland alls utan jag kommer tröttna på att vara här om typ 2-3 månader å då är jag ändå hemma i april, maj. Hittar jag inget jobb får jag ju åka hem om 2 månader med å då har det varit alldeles onödigt å inte ha gjort något.

Så även om de är en chansning så är det en bra chansning. Får jag inget jobb efter nya zeeland så får jag bara åka hem. De hade jag behövt om jag inte får något jobb här heller å stannar kvar..

Sjukt rörigt. Hoppas ni förstod något iaf haha. Idag ska jag kolla runt lite på jobb men jag tror fasen det lutar mot att stanna här å spara pengar för att ta mig mot nya zeeland så fort de går.


Paaaast few days

Dåligt bloggat av mig nu! Ska skärpa mig!
Helgen har varit super. I fredags slutade jag jobbet vid 1 och hängde med mina fina vänner. På kvällen tog vi det lugnt då alla var ganska trötta. Jag å matilda hade dansuppvisning i en säng i deras rum för en ny kille från nya zeeland. Hoppas de uppskattades haha.. På lördagen sov jag äntligen ut och på dagen hängde vi mest runt. Vi fick för oss att pierca oss men när vi kom in till stan hade det precis stängt så vi fick åka tillbaka.. På kvällen blev de fest. Vi fick så brutalt mycket gratis dricka på xbase så de va sjukt. Kvällen avslutades i receptionen då jag va galen på att vi tjejer inte fick vara med i coffee palaces fotbollsturnering. Skrev låååånga brev till receptionen haha herregud va jag skämdes dagen efter. Men men. Nu vet alla vem jag är fotbollsguliganen_92
I söndags kom alex tillbaka till melbourne å coffeee! Soo happy! Han bjöd mig på fin mat å kvällen spenderades lugnt på hostelet

I går, måndags, hade jag en pissdag verkligen. Efter jobbet som gick helt sjukt dåligt å jag höll på å lipa mitt i kundruschen haha blev det ej bättre. Vi har bedbugs i rummet. Det är som löss som kryper på en å biter en på hela kroppen på natten. Det kliar ca 10 gånger mer än myggbett å är så brutalt irriterande. Jättesvårt att få bort å de stannar i sängar å i ens kläder vilket gör att man får miljoner bett hela tiden. Så vårt rum har storsanerats. Så igår fick jag tvätta ALLT å torka ALLT jättevarmt. Så de spenderades eftermiddagen å kvällen med att göra. Sortera allt i stora svarta soppåsar.. Alla kläder låg huller om buller. Kläderna är försmå då vi har fått ha så hög temperatur på dem så det suger. Jag sov även pissdåligt hela natten.
Idag var en mycket bättre dag. Jobbet gick fint. De har massa nya som kommer varje dag å provjobbar så de har inte tid att va elaka å vaka över mig. Det äger. Det är nya hela tiden å det är verkligen endast jag som får stanna kvar. Måste ju vara ett positivt tecken. Men får la sparken i morgon ist hahah.. Men men har lite planer jag ska berätta mer om nån dag då jag vet mer om det :) jag har även piercat mig i örat idag! Varför vet jag ej haha men de va en rolig sak å de är fint. De va jag å mina kära kanadensare som åkte in. Även alex hängde med å han spenderar sjuka pengar på allt haha. Ett par solglasögon som kosta 500 dollar nypris (x7 för svenska kr) men nu va de på 50% rea som tur va. Inga problem, ingen titt på prislappen. Haha han är så go!
Annars hänger jag mycket med en vän från canada, tiera. Vi har kul ihop, hon är supergo. Hon jobbar på tribaltravel så hon kan boka alla mina resor här i australien myyycket billigare vilket verkligen äger.
Ikväll blir de fest på hostelet. Är så trött så de finns inte. Men ska ut med mina fina vänner en stund å stannar till 12 typ. I övermorgon ska vi kolla på australian open tennis! Såå kul!

Puss å kram (kommentera gärna! Roligare å skriva då :)


How to feel sad and happy at the same time

Börjar verkligen skaffa mig en vardag här redan. Jag har mina vänner, de jag snackar med om allmänna saker å hänger med då och då, de jag festar med, de jag pratar problem med och de som jag kan berätta allt för. Trivs verkligen superbra här med tjejkompisar för de är aldrig något bråk, bara vänskap eftersom ingen vill bråka så den blir lämnad ensam. I vanliga fall hemma hänger jag mest med killar och mina ganska få nära tjejkompisar. Tvärt om hur jag har det nu.

Jag har ett jobb. Sjukt svårt är jobbet. Cafe jobb låter inte svårt alls men detta jobbet är helt sjukt svårt och man måste vara vaken i huvudet hela tiden. Utvecklas hela tiden och börjar komma in i det mer och mer.

Men ändå längtar jag hem. Jag saknar min familj, farmor och farfar, vinter(?????) ligga i min säng, ut och gå, falkenberg osv. Planerar hela tiden när jag ska åka hem. Skrattar bara åt de nu dock. Varför skulle jag vilja hem egentligen? Har det helt sjukt bra här och utvecklas hela tiden. Gör minst 10 saker om dagen jag aldrig skulle våga/kunna göra hemma. Jobbet är en utmaning, skaffa nya vänner och folk man verkligen kan lita på å släppa nära är en utmaning, bo i ett helt annat land 25 timmar bort från sverige är en utmaning, flytta hemifrån är en utmaning. Så varför skulle jag ge upp detta? Är så glad jag har chansen att vara här och chansen att jobba. Det är så svårt att få ett normalt jobb här som backpacker. Nästan helt omöjligt så jag har haft tur. Den chansen sumpar jag inte i första taget.

Small facts about me som ej är så djup (orkar inte att jag är så djup ibland)

Idag är det fredag. Italiensken på hostelet har festat konstant i 4 dagar och endast sovit i soffan i köket de dagarna, jag har läst ut två böcker på 3 dagar, jag har bedbugs bett över hela kroppen som kliar sönder, jag har tappat bort min nyckel tre gånger på tre dagar och receptionen har fått in den alla gånger, bögen i receptionen är sur på mig för jag inte torkar av disken (hehe ops), igår glömde jag mobilen i mataffären å kom på det halvvägs hem, jag har en grej mellan tårna på foten som sitter jättedjupt in och ej går stt få ut så ska till sjukhuset :(, ikv blir de först mys med the å nutella mackor (ej nutella mackor för min del) å sen feest, jag mår ytterst fint och på söndag kommer alex å david hiiiiiit :D

Bjuder på lite fula bilder


you look so cosy

Har idag arbetat dag 3 pa jobbet. Tycker det ar sadar men idag var det mycket battre idag an igar och jag har lart mig massor redan. Ar snabb pa att lara mig men det kanns som om jag maste lara mig allt direkt enligt dem. Allra jobbigaste ar det att de har stamkunder som kommer varje dag och deras namn och vad de ska ha ska jag kunna i huvudet. Men det kommer val med tiden. Grejen ar att jag inte vet vad han som ar boss heter, eller vad frun heter. Idag bad hon mig hamta honom och sa can you get **** jag horde det som ett helt ord och jag fatta inget och hon blev sur och sa att det var pinsamt for henne att jag inte forstod. Fick lite Agnies (min aupairfamiljs mamma) vibbar av hur hon sa det, men skakade bort det. Kommer aldrig riktigt kunna slappa min vistelse i usa. Drommer fortfarande mardrommar om det.
 
Annars sa skypeade jag med Farmor och farfar igar. Riktigt kul att fa prata lite mer med dem. Sen fick jag aven skypea med pappa kul a fa se hur han ser ut med och inte bara hora hans rost haha.
 
Annars hander det inget speciellt. I morgon ska jag borja 8 igen och jobba over lunchen. Alltsa sakert till 3 vilket kommer doda mig typ. Har ej jobbat lunch innan sa de ska jag med lara mig. Jisses. Sen pa mandag far jag antligen borja jobba med lon!!! 22 timmar far man ej lon for de ska kunna lara upp en.. Australian open borjar pa mandag och jag hoppas pa att det kommer massa folk i helgen till mitt hostel! Denna helgen blir en slappehelg med mycket fest och roliga saker. Kommer verkligen behova mina helger nu nar jag jobbar varje vardag. 
 
Men har kommer nagot roligt istallet, lite gamla godingar. Mest for dig fia, hoppas du laser min blogg!!!
 
 
HAHA sa bleka tjejer, kanns som vi var i perth for ett ar sedan typ. Sa mycket som hant sen dess.. Snart har jag varit i Australien i 3 manader. Tiden flyger ivag. Saknar min familj dock!

GRATTIS FARFAR!

Idag ar ingen vanlig dag for idag ar det min alskade farfars fodelsedag!
 
Saknar dig jattemycket farfar, men jag ar snart hemma igen och da ska du fa din present och sa ska jag visa massa bilder har ifran. Sa far farmor servera oss gronsakssoppa med frikadeller och klimp. Saknar dig jattemycket ocksa farmor!
 

Jobb!

Jag fick jobbet! Sa glad for det! Jag ansokte om att bli barista da jag gjort en del kaffe forr pa peters konditori. Sa igar var jag dar pa lite intervju och sa bad han mig gora en kaffe. Sa gjorde jag en latte, vilket ar superenkelt. Hon som ar barista (hans fru) smakade pa den och sa, "jaa du kan ju inte gora kaffe iallafall men du kan sakert jobba som servitris." Blev varsta stalld haha, men det gor inget. Nu far jag gora mer saker an att bara gora kaffe hela tiden, vilket skulle trotta ut mig ordentligt. Jag har tranats upp idag pa kassan (ruskigt svar med alla alternativ som gar att tanka sig och helt annat kassa system), engelsktalande personer som bestaller i 3000 km/sek och att servera ut kaffet.
 
Cafet ags av kineser, det ar jag, en fransk tjej som ar i min alder och 4 kineser till. Den franska tjejen kommer flytta om nagra manader, sa da ska jag ta hennes plats och det blir jag och alla kineser. Ska bli ytterst spannande. Jag har sagt att jag har tankt att stanna i melbourne till Juli. Men riktigt sa lange har jag inte tankt att stanna. Nu nar jag fatt detta jobbet sa har mycket andrats. Jag har knappa 10.000 kronor kvar och jag kommer ingen vart pa det. Jag vill se nya zeeland sa himla garna men Fia vill aka dit redan i februari och da har jag inte riktigt hunnit borja jobba. For att fa ihop pengar behover jag aven jobba nagra manader sa jag far en full lon. Aven vart jag ska bo om jag gillar jobbet ar ett litet problem. Gillar verkligen mitt hostel, men det ar ett riktigt sunkit hostel med bedbugs i sangarna som biter en om natterna och sen behover jag ta pendel till stan vilket kostar ratt mycket. Behover skaffa lagenhet om jag ska stanna har ett tag. Men jag har inga vanner. Kanns som det kommer bli valdigt ensamt. Men jag ska testa. Ar himla nojd att jag skaffat ett jobb i Australien da det ar jattesvart och att jag vagar ta steget att bosatta mig i ett annat land. Det ar en jakla utmaning och aven om jag inte kommer tycka om jobbet eller om nagot gar snett om nagon/nagra manader sa har jag testat och forsokt i alla fall.
 
I morgon ska jag pa mer trial, frukost. Sen de tva andra dagarna blir det lunch trial sen borjar jag pa mandag. Jag kommer jobba 32.5 timmar i veckan och inga helger. Tjanar aven mina cash i handen sa jag slipper betala nagon skatt.
 
Sa nu testar jag detta ett tag. Stannar har i melbourne och ar det nagon som vill komma och halsa pa mig ar det bara att komma for detta kommer bli valdigt annorlunda mot vad jag ar van vid.
 

liten bildbomb

Bjuder pa lite (asfula) bilder fran great ocean rd sahar pa morgonkvisten. Ska kolla pretty little liars och sedan bege mig tillbaka till hostelet for att gora iordning mig. Sen blir det jobbintervju woho!
 
HAHAHA FORLAT !! ni far ge igen men jag alskar denna bilden hahahaha <333
Har massa mer att visa men de hanns visst inte med.. Nu maste jag skynda mig och fixa i ordning mig. Sen tram in till stan dar jag ska ata sushi. Snalla hall alla tummar for mig maste ha detta jobbet!!!

Feelings

Tänkte kika in å lämna ett inlägg då det var för längesedan nu. Lovade ju bättre uppdatering... Men men
Dagarna här är upp och ner. Ena sekunden vill jag bara hem, andra sekunden stanna för evigt.. Jag har ångest över pengar, tid, jobb, människor. Alltså en jäkla massa känslor bubblar upp nu när jag har mer tid att tänka.
Igår längtade jag hem för första gången men efter att ha pratat med både mamma å pappa å fått veta att inte mkt har ändrat sig så kändes allt bra igen. På kvällen blev det sedan fest som slutade med hamburgare å pommes <3 BIG love.
Idag vaknade jag bakis å trött på livet (igen). Snackade med min kära vän adam georgson på facebook å även fia å joelle vilket gjorde mig mkt gladare. Sökte lite mer jobb gjorde jag med. Vi gick till parken å åt sushi, träffa kenza och kollade alla pass på gymet som ligger vid stranden. Ska nog börja där! Sen ringde evve som jobbar på en hästranch nu och sa att hon kanske hade ett jobb till mig!! På ett hotell in the middle of nowhere. Men ett jobb är ett jobb. Efter evve ringt så ringer ett aussi nr till mig. Min mobil som inte funkar går inte att svara i så skickar ett halvtaskigt sms tillbaka (se bilden) då jag tror de är evves svenska kompis på hotellet som ringer mig haha. Då visar det sig vara ett cafe jag sökt jobb hos!!! Jag skämmer ut mig å allt blev lite fel men i morgon ska jag på trial! Så då ska jag göra så jäävla gott kaffe så de inte kan säga nej. Ska vara så glad å grym så jag får jobbet. Det är ett cafe mitt i centrum. Håll alla tummarna för mig nu!!
Detta gjorde min dag mycket bättre. Även att tjejerna i mitt rum är underbara å vi sitter å pratar om allt mellan himmel å jord gör inte saken sämre. Har börjat hänga med en kanadensisk tjej nu en del. Hon är jättego!

Nu har jag, kanadenskiskan å matilda nyss kommit hem från en låång pw. Jag tror den är 8 km, matilda 6 å kanadensiskan 1 mil. De är ett jäkla bråk varje gång nån nämner hur lång den är haha så nästa gång blir de run-keeper på! Sen avslutade vi med att äta hamburgare.. Hahaha äsch! Lever bara en gång :) puss å kram


Jan. 03, 2013

Sitter just nu å softar med karro å matilda. Igår blev de vin på balkongen med alex å hans kompis david från överlida av alla ställen. Riktigt nice! Sen var det dax å dra ut men jag la mig å sov istället. Ikväll blir de lugnt å i morgon blir det barkley. Sjukt bra backpackerställe med bra musik. Har sökt jobb hela dagen å allt har bara krånglat. Men jag har dock skickat cv till en hel del. Men mer blir de i morgon :) ha de braa


Happy new year

 

Blandade bilder

 

Nye2012

Gott nytt år alla!

Sitter just nu på bussen som strax drar sig till melbourne. Känns väl inte hundra just nu men det blir bättre. Har precis sagt hejdå till mina tjejer. Ush. Hur ska jag klara mig?!

Igår var det nyyyyår! Hade en sjukt härlig dag. Vi va uppe redan halv 8 för att hinna med att fixa oss å vara i taxin kvart i 10. Väl i taxin får vi höra att vi är alldeles för sent ute. Vi åker runt över allt i stan men på de flesta ställena som inte är fulla är det alkohol eller väskförbud. Å vi som dagen innan köpt sprit för 90 aussie dollars. Ca 700 kr hahaha. Plus mat för 300 kr. Men hannah hitta ett ställe på en nye-app vi hade så vi åkte dit. Helt på andra sidan sydney men det var så värt det! Vi var där vid halv 11 på morgonen. Hade myspicnic hela dagen å klockan 12 firade vi in det nya året med världens största fyrverkerishow som vi såg jättebra. Vid halv 1 hade vi varit där i 14 timmar å det var dax att dra mot stan. Omöjligt att få tag i taxi såklart. Så gissa vad som fick göras? Jo gå. Vi såg massor som gav upp längst vägen. De la sig bara å sov i sina fina kläder å väntade till morgonen för taxi. Jag, hannah å alexis gick hela vägen till lägenheten vi bor i. Håll i er. Det var 3 mil dit!!!!!!! Vi gick sammanlagt i 3.5 timma för att komma hem. Sista biten gick vi på motorvägen. Allt var stängt i stan med stora murar så de va omöjligt att ta sig till våran suburb vid kings kross, woolloomoolo. Hahaha omöjligt att uttala den också. Så kan säga att fötterna blödde när vi väl var hemma.

Annars har vi haft härliga dagar i sydney. Dagen vi kom hit träffa vi upp hannah å alexis. Dem lärde vi känna i adelaide där de jobbar som au pairer. Jag å fia bodde i deras kompis lägenhet med dem dessa två nätter. Vi åt thai food i darling harbour å bara hängde första dagen.

Såå. Nu är vi splittade. Jag åker till melbourne. Fia åker med hannah å alexis till byron bay, surfers å sen brisbane. Hon behöver inte jobba eftersom hon är så sjukt rik jämfört med oss andra. Lyx! Josse å eve hoppas jag kommer till mig i melbourne. Men de blir kanske inte så. De letar jobb de också så vi får helt enkelt se vad som sker i våra liv.
Själv ska jag verkligen försöka hitta ett jobb. Sen har vi bestämt att vi ska ses om ca en månad å resa mer. Det lutar mot nya zeeland i feb, mars något. Förvänta er mkt uppdateringar i bloggen då jag är själv å kanske behöver skriva av mig haha. Kramar

Obs bilder funkar inte nu heller. Men ska uppdatera med massa i melbourne :)


RSS 2.0