Julklappar och jul

Är så himla taggad inför julen. Kanske för jag aldrig firade jul förra året "på riktigt". Längtar efter att köpa klart alla presenter och baka julgodis. Det är inte ens en månad kvar till julafton, förstår inte vart tiden tar vägen. Det är redan en månad tills jag åker till London för nyår. Knappt 2 månader tills vi åker till Indonisen också, ska bli så jäkla skönt.
 
Detta blir en bra vinter, har massor att se fram imot. Har kommit igång med jobb igen och denna veckan är jag bara ledig en dag och det var igår. Just the way I like it!
 
Julafton förra året, ser helt drogad ut blundar nog eller något haha men hittade inte nån annan bild
Nyårsafton i Sydney inget man någonsin kommer att glömma

Sämsta skiten

Blää... Har fortfarande såå ont i halsen att jag inte vet vad jag ska göra. På onsdag är det 2 veckor sen så fick tid i morgonbitti för att kolla upp det. Thank god!
 
Helgen har varit härlig!! I fredags drog jag och Amanda spontant till Down Town klockan 11 på kvällen fast båda låg i mjukisar i varsin soffa haha. Är aldrig där och det är inte mitt ställe men hur många av mina killkompisar var där och en kompis spelade så det var verkligen jättelyckat! Sen gick vi vidare till Syrran och Brorsan och avslutade kvällen där.
I lördags jobbade jag och sedan träffa jag upp elina och alla goa människor från hennes gäng. Hade världens mest lyckade helg förutom en liten incident som hände påväg hem. Jag körde asfort med cykeln, råkar köra över en kotte eller gren och cyckeln bara flyger rakt mot ett träd där mitt styre fastnar och jag bokstavligt talar flyger över cykeln. Slår i bakhuvudet i asfalten och var jätteorolig att jag fått hjärnskakning då jag inte använder hjälm.. Va jätteläskigt men det är okej nu, har bara en bula och är öm i bakhuvudet...
 
Denna veckan går ut på att jobba! Var tillbaka på tullbro idag och jobbade. Känns okej. Ska jobba heldag där på torsdag också. Sen blir det peters och Laxbutiken varvat resten av veckan även helgen. På lördag ska jag på julbord med älskade Peters! Ska bli såå mysigt :)
 
 
Bjuder på jättesuddiga bilder för orkar inte koppla in min mobil. Puuussss

hold your head up

Aj min hals..... Har haft halvont i halsen mer än en vecka nu. En natt kunde jag inte sova för jag hade så jäkla ont i tungan haha. Jag vilade till i lördags då jag drog ut å sprang men nu har jag myror i benen igen och har tränat mån, tis och idag är jag helt nerklubbad av halsont. Orkar inte!
 
Men nog om det så att säga. 
 
Vi har antagligen bytt resmål. Det blir Gili Trawangan och Gili Air som ligger i Indonesien. Jag har alltid varit otroligt skeptisk till Indonesien, har aldrig haft ngn bra känsla när jag läst om det osv. Men den känslan jag har just nu säger bara ÅK! Det verkar så jäkla härligt, ja vi lägger en hel del på flygbiljetter för att komma dit pga vi inte kan avboka Hong Kong resan MEN då slipper vi allt krångel vilket kommer kännas så skönt. 
  Det som tar imot lite är den jävla etanolförgiftningen som förekommer där. Man kan inte gå säker för fem öre om man dricker alkohol, drinkar. Det suger fan riktigt mkt. Så många som dött. Så antagligen får man se till att det öppnas framför ögonen på en eller så får man köpa med sin egen sprit och göra sina egna drinkar, sen när man drar ut får man dricka öl och vin osv som öppnas framför ögonen på en som sagt.
 
Va kan man annars göra när man är sjuk förutom å ta egopics hoho

You see right throw my skin, into my heart

Det känns så jävla bra nu. Ibland måste man rensa ut saker i ens liv som är väldigt jobbiga att rensa ut. Efter regn kommer solsken. 
 
I helgen har en av mina finaste vänner varit här och myst. Vi har pratat, pratat och pratat. Tänk att vi endast känt varandra i ett år. Vi har redan hunnit med en resa till andra sidan jorden ihop samt varit sambos i stockholm. I går åt vi brunch på strandbaden, standard nu för tiden. Har man gått från att en brunch i stockholm kostat 350 kronor till en ännu bättre brunch i falkenberg kostar 185 kronor är det inte konstigt att man drar dit jämt haha. 
 
Annars är la den stora frågan hur vi gör med filippinerna. Det är tre månader kvar men vi måste kolla på alternativ.. UD avråder redan OCH det börjar spridas massa sjukdomar. Människorna transporteras till de ställen där det inte är skadat. Så jäkla svårt val. Samtidigt vill vi ingen annan stans. Vi har bokat till hong kong, biljetter vi inte kan beställa om och det kostar mer än vad vi tänkt oss att ta oss till malaysia till exampel. Men samtidigt blir det resmålet mycket billigare om nu det inte går att ta sig runt i Filippinerna.. Well, well. Vi ska ha krismöte sen idag haha.
 
Först och främst längtar jag till 27 December då mitt flyg mot London avgår woho. 
 
Happy days
 

I don't care, I love it

 
 
Igår var jag på ost och vinkväll med jobbet, väldigt trevligt och väldigt gott. Ikväll är det Sverige match och vi ska äta massa färska räkor och dricka vin hela kvällen. I morgon kommer Sofia hit från Borran och på söndag skulle vi gått på brunch men den var redan fullbokad. Men inte deppar jag för det för det blir en toppen helg ändå.
 
Om någon kan tipsa om bra bikinihemsidor så skulle jag bli överlycklig då jag inte lyckas hitta någon som finns inom europa.
 
Trevlig kväll!

Filippinerna

Stackars, stackars människor.
 
Håller på å läser som en galning nu när det lagt sig lite med den vidriga orkanen som drabbade Filippinerna. Det verkar som folk tänker åka dit ändå, och redan nu i början av december. Jag kan inte tänka på något annat resmål än Filippinerna, så det blir dit vi åker ändå. Samtidigt som man inte vill semestra i deras förödelse känns det som att de behöver hjälp med att få igång sin största inkomstkälla så snabbt det går, alltså turismen.
 
Nu återstår det att spara mer pengar än innan så man kan skänka dem mer på plats. 
 
 
Bilder på Malapascua, dit vi hade tänkt att åka först för att sedan stanna ett bra tag.. Det är helt omöljligt att åka dit även i Januari då det är den ö som varit bland de värst drabbade i förstörelse. Blir så jäkla ledsen när jag ser dessa bilder.. Tänk om det var Falkenberg, vad hade man gjort?
 
Här är de ställen UD avrådit som resmål just nu. Håller alla tummar att vi kan åka och att de får mycket hjälp fort så folk kan resa dit som vanligt nu när deras säsong börjar igen.
 
Nu ska jag resa mig ur sängen för att dra mig in till stan och klippa mig. Ikväll väntas Ost och Vinkväll på Laxbutiken då vi har börjat sälja massa goda ostar. Självklart måste vi veta hur de smakar också, inte mig i mot. Sjuka kontraster mot det jag precis skrev om, att livet går vidare för oss som inte drabbats av detta kaos..
 
Ha en bra dag!

Don't let em push you down

Vissa delar av livet behöver man skriva mer än andra. För min del är vintern en sån del. 
 
Samtidigt som jag knappt står ut dagar som denna vet jag att jag behöver detta breaket i mitt liv. Jag behöver stanna upp och tänka ut vad jag vill med mitt liv. För hur värt det än kan kännas när jag drar iväg igen mot nya äventyr glömmer jag inte kampen av allt innan. Att jobba på jobb bara för pengarna och inget annat, hela tiden önska att dagarna bara försvinner så att man kommer närmre avresedatum. Helt onödigt, men otroligt värt det. Eller är det värt det? När det är över, vad händer då? Är det inte bättre att skaffa sig en vardag som man trivs med hemma och slipper längta iväg? Kommer det någonsin hända för min del?
 
Jag börjar äntligen känna mig redo för en vardag igen. Nästa höst ser jag till och med mig själv i skolan, en jäkla konstig tanke. Jag vet vad jag ska plugga och jag vet i vilken branch jag kommer gå längst i. Jag håller alla tummar för att jag gjorde ett bra högskoleprov för mina betyg är inget att hänga i granen insåg jag när jag räknade ut mitt snitt. Ändå hade jag bra betyg ansåg jag själv. Jag hade i alla fall världens mest roliga gymnasie-tid. Kanske var det jag tänkte på och inte mina betyg när jag fick för mig att jag hade bra betyg. 
 
Jag är otroligt glad för att jag har fått möjligheten till dessa resor som jag gjort. Jag har gjort större resor än vad de flesta gör under en livs-tid. Jag har åkt till okända ställen ensam och tillsammans med vänner. Jag har rest till allt från Jordanien spontant med min bästa kompis till USA ensam och till Australien med någon jag inte träffat mer än en gång och pratat i telefon med två. 
 
Men nu är det nog dax att tänka på livet lite mer seriöst. 
 
Tack vare dessa resor pratar jag engelska lika bra som svenska och jag vågar jag stå upp för mig själv när jag är helt utlämnad och drömmar krossats mitt framför näsan. Men viktigast av allt är att jag har blivit världsvan, jag vet vart jag vill bo, hur folk har det i andra länder, hur människor beter sig på olika sätt och det är så jävla häftigt!! Jag har liksom fått bästa vänner från andra länder som inte ens pratar samma språk som mig. 
 
Ska sluta babbla på nu haha. Men helt färdig är jag inte. Den 27e åker jag till London till mina älskade vänner Kate och Valan för att hänga och fira nyår. När jag kommer hem är det inte ens 20 dagar kvar innan jag åker iväg igen med en annan väldigt fin människa till Filippinerna och Hong kong för 2.5 veckors underbar semester där jag antagligen möter upp vänner från australien, Kanada och England. Efter det är en USA-resa bestämd, så än är jag inte fullt seriös antar jag haha.
 
Tänkte starta igång denna bloggen lite igen faktiskt. Är ju alltid kul att läsa om mig själv när jag bli äldre! 
 
P&K
 
 
 
 
 

RSS 2.0