Knappt vid liv

 
Haha alltså denna resan!! Sitter just nu på ett hotell i kuta med några sköna norrlänningar. Resan hit har INTE varit rolig. Båten höll på å gå på grund å de va storm. Amanda spydde ihjäl sig, jag höll på å spy ihjäl mig, svetten rann, alla spydde å skrek osv. Svinäckligt! Men vi kom i land efter 2 timmar å åkte buss till kuta med dessa tre brudar. Åkte till ett hotell som va fullt men så hittade jag ett nytt på booking som är hur nice som helst för ca 70 kr natten med frulle å superfin pool. Dagarna på gili har ägt. Nu får vi se vad kuta har att erbjuda. Det är otroligt mkt shopping så ska gå runt ikväll å pruta lite tänkte jag. Men först ska vi äta vilket vi inte gjort sen 9 i morse å nu e klockan 6 på kvällen. Skriver snart igen!
 
 

In paradise

 
Okej, internet här är såå segt. De går knappt å ladda upp en enda bild å att komma in på bloggen tar typ 10 min.. Men ska göra mitt bästa.

Gili trawangan är PARADISET! Alltså här är så jävla underbart. Ska lägga ut så underbara bilder på fejjan från amandas systemkamera när vi kommer hem! Vi har mest chillat runt på dagarna å legat på stranden, vid poolen (läs i havet å i poolen) å kokat. Helt sinnes sjukt varmt å igår var det 31 grader men på alla väderprognoser stod det att det var som 37 grader. Alltså fatta. Vi har nog aldrig svettats så hårt!

Igår lärde vi känna de skönaste killarna i hela världen som vi hängde med heela natten. Några norrmän, en svenne å en aussie. Först var vi på en reggae-bar där det var liveband som var så jävla duktiga! Svetten rann å vi dansa rumpan av oss. Vi har också lärt känna så himla många aussies! Nästan mer än i australien haha men jag älskar dem å de är så jäkla chilla att bara hänga med.

 
 

Jag och en av killarna har även adopterat en av de miljoner rabieskatterna som springer runt här på gatorna. Grace heter den å det är heelt sjukt men den kommer när man sjunger amazing grace haha aldrig flabbat så hårt.

Just nu ligger jag inne på rummet pga ser ut som en kräfta. Amanda köpte solskydd 50 precis för 30 är för lite å den är slut nu å ligger å krigar vid poolen.

Vi ska stanna här på ön till i övermorgon då vi åker till kuta på morgonen. Hänger där 2 eller 3 nätter å så ska vi köra ett lyxresort amanda hittade sista natten. Sen tillbaka till hong kong 2 nätter å sen hem. Gud vad tiden går fort. Ska både bli skönt å komma hem men samtidigt hade jag gärna haft det såhär ett ganska bra tag till :)

 
 

Balii

Helloo everybody!
 
vi är på baaaali! Inga problems för fem öre på flygplatsen i bali. Dock va allt annat fett kaos i mellan där å de va två otroligt trötta tjejer som blev superlurade på pengar av taxin å steg in på mango hotel i sanur. 
 
Dessa dagar har vi spenderat vid poolen för att bättra på brännan! Vi har även ätit väldigt mkt och väldigt gott då priserna är helt sjuka. Vi har fått massage, pedicure osv för under 100 lappen. Så jäkla härligt!
 
nu sitter vi å väntar på våran taxi till gili å nu kom den så gott to go. Postar bilder sen

Hong kong

 
Sitter nu på hong kongs flygplats incheckade å redo för å dra mot bali. Dessa två dagar har varit riktigt bra och vi har mest strosat runt på gatorna å kollat utbudet av shoppingen som är sååå bra! Jag har även köpt en undervattenskamera. Det är jättebilligt å vi käkar china mat för typ 30 kronor för en kväll! Men sen är inte china mat jättefresh haha. Fick typ bara ben i min mat en kväll, trodde jag skulle spy rakt ner i tallriken hehe.
 
är för övringt så jäkla nervös nu. amanda lyckades checka in med sitt provosoriska pass här i hong kong efter massa samtal å personer som kollat passet. Nu är nästa det värsta av det värsta!! Pass kontrollen in i landet på bali. Alltså är så nervös redan nu å ändå är det 9 timmar kvar... 
 
Önska oss lycka till! Uppdaterar bättre å mer på bali för där kommer vi ha wifi :) (om vi kommer in)
Coola Hong kong . Allt är på mandarin.. Allt!!!
Var så jetlaggad så låg å kolla sumobrottning under natten..
Gjorde lösfransar! Very nice.
Två bilder från bussen till flygplatsen 
 
hörs i bali!

At thaa airport

Så nu sitter vi äntligen här. Väntar på att få boarda planet till hong kong.
 
Det mesta har gått bra idag förutom några små saker. Amanda GLÖMDE sitt kort hemma till visumet i bali! Alltså jag ville mörda henne.... Men okej. När vi blivit avsläppta av amandas syrra så är de meningen att hon ska ta våra jackor MEN DET GLÖMMER VI Å HON ÅKER !!!! Hahahaa. Min jacka är en fet svea jacka på typ 3 kg kan INTE ha med den till bali så vi panikringer cilla å hon får köra tillbaka till oss...
 
Då är de nästa sak. Amandas pass som ska göras. Vi går dit. Å de visar sig att vi har tur. De två skönaste poliserna som antagligen inte haft ngt att göra på hela dagen sitter där å allt slutar med årets fotosession, fula bilder, ett ROSAprovosoriskt pass, å THANKGOD extra bilder på amanda till visumet! Alltså vi ville aldrig gå därifrån men tiden var kommen. Nu sitter vi å väntar på planet. Det går om 40 min. 
 
hoppas alla mår bra. Jäklar va många som kollat bloggen haha. Ska uppdatera så mycket jag kan :)
 

Japp, snart där

Okej, kul att så många är intresserade av denna mardrömsresa haha..
 
Tänkte snabbt berätta allt som gått fel så ni är med på noterna och kan tycka lite synd om oss.
 
1. Bokar flyg till hong kong för ett superbra pris. Överlyckliga = tur. 
2.Bokar flyg till filippinerna och är överlyckliga. = tur
3. Filippinerna går under pga en massiv orkan 4 dagar efter bokningen = otur
4. Vi får panik och vet inget annat ställe vi vill åka till = skit
5. Vi tänker att vi skiter i allt och åker till thailand fast vi inte vill. Men då får vi inte boka bort biljetten till Hong kong pga kampanjpris säger de. = otur
6. Alla ställen som hong kong flyger till är i regnsäsong förutom filippinerna = otur
Här börjar allt gå utför
7. Vi måste boka om biljetterna till filippinerna till Bali för det är det enda stället som inte regnar sönder i slutet av januari. Hanna ska åka hem från hong kong 7 dagar tidigare än oss och det går bara ett flyg den veckan till bali som vi då tänkte passade perfekt när vi var mitt uppe i all stress, alltid ett dåligt beslut och val. Flyget från bali gick 07.30 från Bali den 1a och hennes flyg från hong kong gick 01.30 från hong kong den första på natten. Frid och fröjd. 
8. Amanda och jag måste vara i hong kong 3 nätter till pga flyg som inte passar men känner att de är helt ok fast vi ville spendera mer tid i bali än vad det nu blir.
9.  Vi bokar hotell i hong kong pga 2 nätter som vi måste spendera där innan flyget till bali går. Hittar inte flygbiljetten till hong kong utan hittar bekräftelsemailet om tiderna. Då står det att vi är framme den 21a januari fast vi åker den 21a januari. Konstigt, men okej det är tidsskillnad. Bokar hotellet för 3 pers 21 jan-24e, tre nätter. 
10. Dagen efter får vi biljetten på nytt och då är vi visst framme den 22a fucking januari och vi har alltså bokat fel datum. Där vill vi bara gråta. Men jag mailar dem och säger att vi kommer den 22a istället. Vi får inga pengar tillbaka för en hotellnatt men det får vi helt enkelt ta. 
11. två dagar innan avresa. Hanna ringer i panik. Hon har kollat sin flygbiljett. 01.30 den första från hong kong och 07.30 från bali ÄR JU SAMMA DAG fast fel tider det borde ju vara tvärt om!!!!!! helvete! Och det fanns iiiiiiinget annat flyg från bali den dagen med det flygbolaget vi åker med. VAD GÖR VI?? Jo avbokar flyget för en massa pengar som man skulle sluppit, och bokar ett nytt flyg som vi hittade med ett annat bolag. PHU. 
12. Efter de 3 timmarna vi suttit och panikletat efter ett flyg till hanna går jag och lägger mig. Klockan är la 12. Då ringer Hanna igen....
13... FUCK MITT PASS GÅR UT I MARS OCH FÖR ATT KOMMA IN I BALI MÅSTE DET VARA GILTIGT 6 MÅNADER EFTER AVRESAN!!! 
14. oh no
15 döda mig
16 vi kommer inte in i landet
17 amanda bloks pass går ut 10 dagar innan 6 månaderssträcket
18 vad gör vi? Hanna är student, har lagt 10.000 på flygbiljetter pga allt krångel. 1000 kr till för ett provossoriskt pass som de inte ens tar i bali och sen få betala en ny biljett från hong kong å hem igen..
19. Tänk om vi inte kommer in. 
20. Hanna är förstörd. Hon går till ambassaden i stockholm (hon bor där) de säger att de inte ens är någon idé att försöka. Hon kommer bli hemskickad.
21. Vi börjar fundera. Kommer vi dö? Är det inte meningen att vi ska åka iväg nu? Kommer planet crasha?
22 vi hör inte av hanna på hela dagen och så ringer hon oss vid 17 igår (tänk nu på att detta är EN dag innan vi ska åka och vi har planerat och bokat för 77 dagar sedan) Hon har alltså åkt till sjukhuset, fått ett läkarintyg på att hon inte får åka flygplan och får tillbaka pengarna på försäkringen. Vilken jävla superwoman. Herregud
 
 
Så nu är det bara den lilla biten att amanda ska in i landet också. Men 10 dagars marginal åt fel håll, kollar de verkligen så noga? Vi är beredda med mutor och ett extra provossoriskt pass och ber alla hålla tummarna för  oss!!
 
 
all i want is to be happpyyyyyyyyy. Hehe skb. Fett spännande ju! Nu flabbar jag bara. ÄR SÅ TAGGAD. Undra vart vi hamnar?
 
to be continued......
 

oh god

Okej, värre saker kan hända. Eller kan de??
 
Satt uppe halva natten igår å hjälpte hanna å avboka samt boka nytt flyg från bali då vi hade bokat fel dag vilket vi upptäckte igår!!!! Men det gick, blev ganska mkt pengar fattigare men det gick och allt var frid och fröjd tills vi märkte att Hannas pass går ut i mars och för att få komma in i bali måste man ha ett pass som är giltigt 6 månader till efter man åkt. Amandas pass går ut i juni så det funkar ju inte heller. HERREGUD.
 
Japp så nu ska vi fixa provosoriska pass till dem. Bara det att indonesiens ambassad säger att man inte kommer in i landet med ett sånt pass och folk blir nekade. Hanna som studerar och inte har pengar vet inte längre om hon ska hänga med när allt är så himla osäkert och då har hon precis förlorat 10.000 kr. Fatta det. Amanda och jag vet inte om amanda kommer in i bali, men vi ska testa iaf. Det verkar som många kommit in men Hanna ringde ambassaden innan och var till och med där och de sa att det inte går med provosoriskt pass. Vilken jävla soppa. Vi har inte haft annat än "otur" med denna resan. Allt har krånglat och vi har bokat fel HELA TIDEN fast vi dubbelkollat allt hundra gånger så har det ändå blivit fel. Hoppas turen vänder för oss när vi väl åker iväg och HOPPAS VERKLIGEN VI ENS KOMMER IN I BALI....
 
Hitta iaf lite roliga bilder på en kamera mamma å pappa har som muntrar upp lite.
 
 
Om en dag sitter vi på ett plan till hong kong och sen vidare till bali utan att veta om vi blir insläppta. Jaaa, jag vill ha ett spännande liv men nu börjar det nog faktiskt gå över gränsen lite??
 
 
 
När fia å jag åkte till australien. HAHAHA slutar aldrig skratta åt dessa bilder för vi är så bruuuutalt fula. Sorgligt fula. Och det finns ännu värre bilder.
 
Pappa är rövpinsam som ALLTID och tar kort på mig i tuben....
Saknar stockholm när jag ser dessa bilderna!! Från när familjen kom och hälsade på.
 
"Har jag något på tanden nu?" Mitt bästa partytrick

Vårens/sommarens planer

Tänkte skriva lite om planerna jag har i vår.
 
Först och främst blir det 6 nätter i hong kong och 10 nätter på bali nu om en vecka. 
 
Vi är hemma den 7 februari och för hoppningsvis är vädret något varmare då och att vi även har gått mot ljusare dagar. Sen hoppas jag på väldigt mycket jobb. Och nästa stora plan är att åka till usa. Jag och Josse och kanske några fler då det är roligast att vara många och även billigast. Men vi får se helt enkelt. Vi tänker oss att flyga till san fransico och sedan bila igenom hela cali och nevada med las vegas och min födelsedag som ett fett stopp på vägen. Det sista vi ska göra innan vi åker hem är då att åka till New York och stanna där ett tag. Vi försöker åka till usa runt påsk. Eventuellt lite tidigare. Men Kate kommer kanske till mig över Påsk och hälsar på också vilket hade varit så himla roligt verkligen!!
 
Sen är jag hemma i början av juni. Min syster har sin bal och sin student som jag ska på. Sen börjar sommarjobbet för min del och det blir jobb resten av sommaren utom ett undantag för en vecka då jag ska till Skåne för o-ringen. Detta är inte spikat, inte ens sommarjobb är hundra spikat om vart jag ska vara och hur mycket jag får osv. Men jag håller alla tummar jag har. 
 
Detta är väl det jag tänkt mest på i stora drag. Jag ska även börja tävla orientering igen, i min åldersgrupp som ligger ca 150 miljoner steg före mig i kondition, styrka och kartläsning. Men jag tränar på och förra veckan körde jag faktiskt 3 löp-pass och ett styrkepass. Denna veckan ska inte bli sämre! 
 
Sen har jag två nyårslöften som är hemliga för alla utom mig själv. Kan avslöja att det handlar om personlig utveckling och ett handlar om min hälsa. Sen har jag ett som alla får ta del av och det är att livet ska vara mer glatt. Tar mammas nyårslöfte förra året. DRICKA MER CHAMPAGE! Å det vet jag att jag kommer hålla då jag redan druckit champagne två gånger detta året ;)
 
Bjuder på lite nya och lite mer gamla bilder hehe
 
 

Nytt år

Det nya året spenderades så som förra med de bästa vännerna och en helt annan plats än sverige. Känns så himla sjukt att om några månader åkte jag hem från australien FÖR ETT ÅR SEDAN! 1 mars var jag hemma. Hur sjukt är inte det? 
Just nu för ett år sedan hade jag iaf bästa tiden i melbourne och lärde känna Kate och Valan som jag hälsade på nu i London å firade nyår med.
 
Hade hur roligt som helst i London och är så otroligt tacksam över hur fina vänner jag har och att jag var med på engelska lektionerna i skolan haha.
 
På måndag är det en vecka innan jag och Mandy åker till gbg för att sedan flyga till hong kong. Två nätter spenderas i Hong kong för att vi sedan ska åka vidare och spendera 11 nätter på gili islands och bali. Sedan väntar ytterligare 4 nätter i hong kong innan vi åker hem. 
 
Allt som kan gå fel har gått fel redan innan vi åkt. Så hoppas på bästa resan och upplevelsen nu och att oturen vänder. Vi har iaf lyckats boka hotell i hong kong (självklart fel datum pga fel mail från flygbolaget som löst sig nu som tur är) och hotell 7 nätter på gili islands. Sen ser vi om vi ska stanna där eller dra med hanna till bali. 
 
Det kommer bli ett äventyr och jag är mer än taggad!!!
Iknow inga bilder från mitt liv, men har inte så mycket att bjuda på som inte redan finns på facebook eller instagram..
 
 

RSS 2.0