home and alive

Okej, är som sagt hemma nu. Behöver lite tid att återhämta mig och ställa om mig. Det är snö ute vilket jag nästan blev lite chokad över haha trodde det var borta. Jag har ingen mobil som fungerar. Å internet har varit nerkopplat i 3 dagar så har inte kunnat få tag i någon. Har varit hos farmor och farfar två nätter och igår hade jag och Joelle myskväll (jag somna vid 8.. kul kompis)
 
Ett av mina nyårslöften förra året var att jag inte skulle starta massa projekt och sedan lägga ner när de blev för jobbigt. Ett av projekten var bloggen. OCH JAG KLARADE DET! Jag bloggade flitigt i ett år. Uppdaterade ofta och gav inte upp. Men nu känner jag att inspirationen inte finns där längre. Kommer ångra det sen, men det blir färre uppdateringar på denna blogg. Tyvärr. Men mitt liv är inte speciellt intressant, varken för mig eller någon annan haha. Mina planer för våren och sommaren samt även höst är att hitta lägenhet och jobb och flytta till stockholm. Det blir inte mycket resor på ett tag. Åtminstånde inte långresor som är på flera flera månader. Behöver andas lite. Har flängt iväg till usa och nu australien. Älskade australien, men de är i sverige jag vill leva, det är här jag är hemma. Nästa stora resa kommer gå till usa för en längre roadtrip. När vet jag inte, utan det tar jag då.
 
Hoppas ni tappra läsare förstår varför jag väljer att sluta. Kommer säkert lägga in lite inlägg då och då, men inte regelbundet. Puss och kram
 
 
Bjuder på lite bilder från rhodoes. Längesedan nu. Drömmer mig bort till bruna ben och sommar.


Hejda australien, melbourne, st kilda och mina fina vanner

I just want to say good bye to my lovely friends here in Australia. I write in english cuz i know that some of my english speaking friends are reading this.
 
I cant believe how hard this is to say good bye, but I do my best. You have been my best friends here in st kilda and I could not wish for better friends. Love you forever and ever my little poo bears.
 
Thanks for helping me and not laugh when I say wierd words in english (sometimes.. haha).
 
I'm soooo sad, but i know that we will meet again in Sweden!!!
 
And for my swedish besties, we are defenetly going to meet in Sweden again. You are the best and I love you sooo much! It would not have been the same without you!
 
BIG LOVE FROM ME
 
hahahah favvobilden'

Mina sista dagar

Hello bloggen
 
Allt rullar pa som vanligt forutom att allt ar sista gangen for mig hela tiden.. I torsdags var jag och Valan ute pa lite aventyr pa base. Varldens basta tjej och vi har alltid sa sjukt roligt ihop.
 
Lite bilder innan vi gick till base
 
I gar (fredag) var det meningen att jag och valan skulle in till chapel st och kolla i lite affarer osv. Vi hoppa in pa en skonhetssalong dar Valan skulle fixa ogonbrynen. Jag gjorde en valdigt valbehov pedicure. Sa javla ackligt nar de filar bort huden.. Backpackerfotter ar inte att leka med! Dock somnade Valan ratt gott i soffan medans jag fick pedicuren sa vi akte hem istallet och tog en liten nap sadar pa 5 timmar. Hart att ligga pa topp.
 
Svart att valja farg eller vad? Blev den blaa langst ner i mitten till hoger.
 
Sedan pa kvallen var det dax for min sista kvall pa barkely. Det ar definitivt mitt favvostalle for backpackers. Musiken ar alltid sa jakla bra och alla ar skona. Jag hade fatt ca 15 gratis drinkbiljetter av karro innan hon akte sa dem anvandes flitigt under kvallen. Allt var bara sa bra och vi hade sa kul! En riktigt bra sista kvall dar verkligen.
 
 
Idag blir det en lugn dag. Valan jobbar, Kate jobbar och Tiera jobbar. Dock ska vi ha varldens basta dag i morgon. Det ar finalen av st kilda festival och det ar massa band som spelar hela dagen och pa kvallen ska vi till kates jobb och lyssna pa ett jattekant band som jag glomt av nu vilka de va haha. Men det ska bli saa kul och det kommer bli en perfekt sista dag for min del.
 
Jag aker ju som sagt hem pa mandag. Ush kan inte beskriva kanslan. Ar helt borta i skallen nar det galler kanslor. Kan inte fatta att australien ar over. Att jag ska hem till kalla sverige och trista falkenberg nar jag svettats har i 4 manader och inte den ena dagen har varit den andra lik. Men samtidigt ar jag sa jakla klar har. Jag kommer inte vidare. Jag har heller inga pengar att aka nagon annan stans sa jag kommer hem istallet. Det ska bli sa skont med ett frescht hem och en normal dusch, toa och sang. Vi har bedbugs igen och det ar tredje gangen. Jag orkar inte bry mig for jag aker hem.
 
Bjuder pa lite fula blandade bilder haha: 
 
Nu ska jag packa ihop mina saker. Herregud! puss a kram

Saknad, kvällsbekännelser

Något jag saknar riktigt mycket så jag ibland kan må dåligt över det är min gamla häst Sammie. Dumma lilla skithäst som hade ett humör värre än jag vet inte vad. Men satan vad jag älskar den hästen. Världens finaste lilla skithäst. Saknar verkligen stalltiden med träningar å massa ritter i skogen, stranden, manegerna å ute på fällttävlansbanan. Jag vet att jag va tvungen att sälja henne pga jag ville kunna vara mer fri. Jag hade inte kunnat åka till varken usa eller hit om jag haft kvar henne, jag vet det. Men fan va jag ångrat att jag sålt henne otaligt många gånger... Vi hade en jäkligt bra tid ihop men även var det otroligt motigt oftast. Jag behöver en hobby å hästarna är min hobby men vad gör man när man vägrar bo kvar i fbg när man kommer hem? Va gör man när man får panik av att känna sig låst till något? Men samtidigt panik över att inte ha något att verkligen ha ansvar för, något som är mitt?
En sak är säker att jag kommer skaffa häst när jag blir äldre igen. Men jag vill inte vänta.

Det finns inga genvägar, jag får bita ihop å lösa det. Tre år har gått sen jag sålde henne å jag har fortfarande klump i magen av hur mycket jag saknar henne...


Neighbours night

 
Hade en sjukt kul kvall i mandags! Vi kom dit och fick bord tillsammans och sedan kom skadespelarna fran neighbours in och gjorde lite stand up och korde lite lekar. Jag blev saklart centrum av kvallen, sa jakla jobbigt! De ropade ut vem kommer fran ENGLAAAND???!! osv alla lander och sist men inte minst ropade de vem kommer fran SVERIGEEEE??? och ingen svarade och jag ropade saklart INTE. Men alla pa coffe som var dar pekade och ropade mitt namn sa jag fick komma fram pa scen hahaha. Klart han fragar vad jag vet om neighbours och om jag brukar kolla pa det..... jag svarade "eeh.. sorry men har aldrig hort talas om det innan" och han borjade forklara och dar stod jag som ett mongo hahaha.. Jattejobbigt, trodde jag skulle do. Sen kunde han inte slappa det sa nar det var dax for dem att spela (da de har ett band med) sa mitt i sangen nar alla star och dansar skriker han " VAR AR AMANDA FRAN SVERIGE?????" sa fick jag annu en gang komma fram och han ba DENNA LATEN AR TILL DIGGGGG" Haha sa skon!
Sen drog vi vidare till Robarta och dansade lite innan det blev sangdags. Lyckad kvall!
 
Igar blev det en chilldag. Jag lag mest i sangen och lyssnade musik och stadade och packade. Gud va mycket saker jag har! Maste skanka massa klader for har kopt massa fint nytt. Men de ar det vart! Har hemlangtan nu faktiskt. Kanske for jag kanner mig sa himla klar har. Allt ar exakt samma och jag utvecklas inte for fem ore. Behover nya utmaningar!
 
Idag har Kate och jag haft en tjejdag. Vi har kopt en nyttig frukost och gjort ansiktsmask och kollat pa tjejfilmer mycket mysigt. Dock ar allt valdigt mystiskt med mitt kort och det gar inte att ta ut pengar men jag har fatt tillbaka de pengarna som de tog fran det men inte lika mycket. Var pa westpack idag eftersom jag tar ut fran deras atm men de kunde inte hjalpa mig. Sa har 50 dollar att leva pa haha. Mar pissdaligt nar jag inte har pengar eftersom jag alltid har jattemycket i vanliga fall sa kanner mig nere.. Tur att jag har sa mycket att se fram imot nar jag kommer hem fullspackat med goa personer att traffa. Hoppas jag glommer av att jag ar pank..
 
 
Har ar jakeln som var huvudpersonen som holl pa och tjata med mig
 
Kan aven bjuda bilder pa giftet och mig nar jag holl pa att do haha
Se hur svettig jag var hahaha.. Satan, det sitter fortfarande kvar i skallen. At aldrig nagot du ej vet vad det ar!!!
 
XoXo
 

Past few days, Gay parade, Karro och Matildas sista kvall, Hang med mina fina

I lordags var det Matilda och Karros sista kvall ute och pa hostelet. Vi drack och hade jattekul pa coffee och ingen var speciellt sugen pa att dra ut. Jag som forsokt gora allt for att forkylningen skulle slappa kande bara fuck it och korde all in. Vaknade dagen efter och forkylningen var mycket battre haha. Jag och Valon gick och traffa Kate pa hennes jobb. Valon drog hem tidigt och Kate och jag fortsatte ut till valudos. Men bada var trotta sa dar stannade vi bara nagon halvtimma. Nar vi kom tillbaka holl Matilda och Karro pa att saga hejda till alla och ta kort. Klart jag skulle va med pa de korten....... Sa jobbig hahaha.
Har ar vi med Davide fran Italien. Han haller pa att lara mig italienska. Alskar det!! Como estai?
Valon och jag.
 
Blev vackt av Helen dagen efter som fraga om jag ville jobba som servetris pa cushion direkt. Jag svarade ja i somnen och hoppa ur sangen. Visade sig att det inte var ett serverisjobb utan att vi skulle hanga upp ballonger infor den stora gayparaden som skulle va senare langst med hela fitzroy st (varan huvudgata vid vart hostel). Jag hangde upp med Scott och Sheriff och de var livradda att folk skulle tro att de var gay haha roligast pa lange. Fick 30 dollar for 1.5 timma och sedan gjorde vi iorning oss for att kolla pa paraden. Helt underbar. Alla var sa lyckliga och roligast var att se bogen i receptionen som stralade i taget hahahaha. I natt va de roligaste. Han kommer tillbaka efter att ha festat med alla gaymanniskor sa hor jag i korridoren (han ar jattenoga och strikt) "Tobsy, It's just me Tobsy. Open! Cant find my keys, do you know where they are? " Trodde jag skulle do hahahaha. Obs mest kul for de som bott pa coffee palace.
Sen chillade vi resten av dagen. Jag sa hejda till Matilda och Karro. Kanns helt galet att nu borjar det. Nu borjar folk aka fran coffee. Karro och Matilda ar de tredje som aker, men de forsta av mina narmsta som aker. Sa hemskt. Min dag kommer bara narmre och narmre. Men denna veckan ska bli den basta av alla! Toby aker dagen efter mig sa vi ska ha en stor fest nar vi lamnar. Ska bli askul! Men ush, vill inte prata om det sa nu slutar jag..
 
Btw vill ni hora en historia? Eller nagot som hant som ar lite roligt haha.
Vi har atit den godaste pizzan nagonsin. Men pizzabesoker borjade riktigt illa for var del... Jag som ar en glupsk javel utan undantag tyckte de sog att karro ville dela pizza med mig da jag kande att ja kunde klamma en hel gick motvilligt med pa det. Sa ser jag en plat framme med free taste. "Free taste of the hottest pizza in the world!" Jag ba: JAAAA sa tog en bit var till mig karro och kate och var redo att hugga in. Tankte att hottest betydde coolast, hetast typ att den va popular sa tog en tugga. Kan saga att min kaft brande fram tills vi fick varan egna pizza alltsa ca 20 min. Jag grat, spydde (seriost, fick ga ut for att spy tre ganger, de gav mig ett stort glas med mjolk, kocken fick komma ut och be om forlatelse och gav mig massa socker jag hivade i mig, jag badda lapparna med vatten och kunde knappt ata en halv pizza for madde sa daligt OCH DET VAR AV ETT LITET PYTTEBETT hahaha.. Sa javla klen, sa javla pinsamt hahaha. De andra dog med men jag avled pa plats och fick ga och lagga mig sen... Dock tog vi med tre bitar och lurade andra (sa javla elakt). Roligast var att lura toby da han sa " i love spicy food, i use to eat that for fun" och sedan sag man hur hans min andrades och andrades och ogonen tarades haha. Han tog hela biten i ett. Gor han nog aldrig om kan jag saga.
BASTA PIZZAN jag ska gora till er dar hemma kara familjen. Tacopizza med nachos muuummmss. Forlat for bilden vet ej hur man skar bort mina boobs som forovrigt blivit gigantiska har nere pga viktuppgang. Sa vet ni det med haha....
 
Btw har jag ett hal i tanden!!!!!!!!!! Ar svinorolig da jag aldrig har haft hal nagonsin! Vad kostar det att laga? Jag lagger pa tandkram typ hundra ganger per dag och gurglar sant fourskolj. Jag ar livradd och det ar pa min framtand!!! Sa himla ackligt.
 
 
Ikvall ska vi pa en himla trevlig fest dar vi ska kla upp oss fint med klackar osv da vi ska traffa tjarnan fran serien neighbours. Alla ar helt uppspelta och tycker det ar saaaa haftigt. Jag undrar ba: vem fan ar han?? Hoppas han ar cool och kand for betala 20 dollar haha. Dock ingar det drinkar sa blir nog himla bra.
Satan vad jag hade mycket att beratta. Men jaja haha hoppas ni orkade lasa nagot iaf :)
 

hattfest och jobb

Fredagen borjade med uppstigning halv 9 for jobb. Helt perfekt da det faktiskt inte var omanskligt tidigt som mitt forra jobb da jag fick ga upp halv 7 varje vardag.. Bossen plockade upp mig utanfor coffee och jag steg in i hans bil/dator. Det var den sjukaste bilen i alla vagar. Fran utsidan var den brutalt lyxig och nar man steg in dog man. Fick ur mig ett litet kvidande "fin bil!" Sa jakla cool, det basta var nar han backade och det kom upp exakt hur det sag ut bakom genom en kamera som visades pa storbild i bilen. Sa de var bara att backa pa utan att behova vanda sig om.
  Vi plockade sedan upp en annan kille som skulle vara med a stada. Sen kom vi till huset, jag blev tilldelad badrummet, toan och koket. De tre varsta av de varsta. Jag skrubbade duschen i 4 timmar! Det var har overallt och det var ingrodd smuts som var sa javla ackligt.. Ska inte ga in pa mer detaljer haha. Men det var verkligen bara att bita ihop och gora det. Det finns varre jobb och tiden gick jattefort. Lyssnade nan timma pa christer i p3 och snackade med den andra killen som kom fran israel. Han var jattetrevlig verkligen. Vi stadade utan nagon langre rast fran 11-18 men fick betalt fran 10-18 vilket agde. 120 dollar fick jag, vilket ar nastan 1000 kronor. Satt valdigt fint kan jag saga. Nar jag kom tillbaka var jag vralhungrig. Hade stadat och kampat med den javla duschen utan att ata pa typ 9 timmar sa det blev burgare och pommes. Borde egentligen inte, men man lever bara en gang hehe.
 
Sen var det dax for party! Jag som fortfarande ar skitforkyld (mar typ samre idag, eller sa haller de pa att slappa) var supertrott efter jobbet. Men efter en lang varm dusch kande jag mig mycket battre. Jag bestamde mig for att dra ut nyktert vilket jag inte angrar. Vi hade en hattfest uppe i chris rum forst som var sjukt kul, sedan hangde vi nere i receptionen med han som ager stallet. Det var helt galet hahaha. Han skulle komma och kolla coffe sa allt var bra infor inspectionen som ska vara i nasta vecka. Slutade med att han var stupfull?! Haha alla dog typ, da vet man att coffe inte ar det seriosaste hostelet. Men ack det basta i varlden! Sen drog jag med nagra tjejer till barkley. Var dar i typ 20 min sen dog jag nasdoden. Kunde inte andas sa gick hem. Satt a softade lite men gick och la mig ganska fort. Anda en sjukt kul kvall haha.
Whatcha think of my new hair?
Valon and Helen
Jag, Tiera och Kate
Hela hattfestganget. Det ar fran vanster, Karro, Matilda (mina svenska bastisar), Tiera (som knappt syns) hogst upp ar tre asgoa engelska tjejer, sen ar det jag, kate, valon och Helen och langst fram ar Chris och en annan jag ej vet namnet pa haha.
Kate, varldens sotaste!
Mina BASTA skaningar, som aker fran mig i morgon. Kan inte fatta de :(
Ush, har verkligen blivit rund i facet, ser ut som en fet liten bebis.. Men de blir det andring pa nar jag kommer hem!!
Hahahaha dooor
Agaren av coffee palace
Jag och min tiera
Shots!
 
Har bokat hembiljett nu. Sager dock inte nar hehe. Men har ett litet tag kvar har som jag ska gora till det basta nagonsin med mina basta vanner!
 

RSS 2.0