Härlig söndag

Så härlig söndag. Solen skiner och hästhoppning på tv.

Igår var jag hos Sofie i Täby på födelsedagsmiddag med Ellie. Sen drog vi till Tegel där jag redan varit några gånger. Det var jättekul å vi hängde på lilla dansgolvet hela kvällen där de spelade slager haha. Sen fick Ellie och jag ta tre bussar för å komma tillbaka till stan igen och det var så jävla kallt!! Men vi gjorde det och sov i Ellies brors lägenhet i vasastan.

I eftermiddag har jag bara tagit det lugnt. Köpte lite go mat å kollat hästhoppningen från gbg horseshow i sängen. Nu har jag precis bokat en hembiljett till i morgon för å hälsa på några dagar för sen är det back to stockholm för provjobb och lite annat kul :)


Cha cha bloggen

Ligger i sängen å är så jäkla nöjd med tillvaron. Jag har precis gjort klart min 47 minuter långa film om Australien och jag är såå nöjd! :D ska lägga ut den här på bloggen sen när den laddat klart.

Igår träffa jag Ewelina för första gången sen jag flytta upp hit. Hon va asbrun så nu vill jag inte vara med henne längre haha. Jag hängde med ellie när hon taruerade sig och sen gick vi och tog ett glas i solen. Jag Ewe och Ellie drog hem till Ellie för å äta å dricka mer vin och sen sov Ewe och jag hos mig. I morse åkte vi till scandic sergelstorg för frukostbuffé nu när lönen kommit. Så gött! Sen köpte jag nya jeans från Zara åkte hem å sov.

Blev väckt av att min hyresvärd kom in i lägenheten med en annan tjej. Visade sig att hon skulle flytta in här haha. Så jäkla kul! Och jag som inte kan va själv. Är så stolt så tror ingen förstår när jag säger att jag varit själv i 2.5 veckor. Förstår ni?! Det är så galet! Hon verkar så go så. Hon är här för att jobba på hockey vm och det är så kul å ha en i samma ålder som bor här :D

Nu inväntar jag Ewelina som ska sova här igen. I natt tog hon ALLT täcke och jag va galen haha får se hur de går i natt ;)

Puss å kram


Justin bieber is in da haaaaaus

Yes, ingen kan ju missat justin bieber å att han är i stockholm. Jag har sett typ 4 av mina elever hemma i fbg här på stan och lite andra väl kända ansikten. Idag åkte jag till djurgården och kika runt. Åkte förbi gallerian och såg helt sjukt mkt folk. Nu fatta jag vad som hände haha... Well well snart åker han tack å lov! 
 
I eftermiddag har jag fikat med min kära nicole. Det var så jäääkla roligt alltså haha. Världens bästa nicole. Vi satt på ett cafe här på söder å softa. Vi var tvugna å avbryta tjugo i 8. Skönt båda bor i sthlm så vi kan hänga mer :) 
 
Annars softar jag mest runt. Stockholm är så stoort. Har snart varit över allt och vet hur man tar sig till de fina ställena och de är jättekul. I morgon ska jag hänga med ellie när hon ska tatuera sig sen ska vi äta middag hos henne på kvällen ska bli väldigt mysigt :) nästa vecka ska jag nog åka hem några dagar. Börjar inte jobba förens nästa vecka igen. ( har provjobb den 5 maj) så är inte så kul å gå här å dra. Så ska passa på å ta med mig lite saker hit som jag behöver osv. Ska bli kul å hälsa på lite hemma.
 
Annars trivs jag bättre å bättre här. Livet börjar lösa sig mer och mer. När jag spikat jobb blir det ännu bättre. Jag ser verkligen fram imot sommaren och mitt liv här! :)
 
Jusde hahaha. Jag och nicole har fått gratis bruna linser från apoteket!!! De va ett erbjudande heelt gratis. Alltså hur kul?! Kommer aldrig få på mig dom haha.
 


Lite bilder från det senaste

En solig dag på plattan. Brukar kolla lite på droghandeln som äger rum där helt öppet. Ser de mest smala, utkargade amfetaminmissbrukarna som går runt och träffar sina dealers. Så jäkla hemskt att se.
Biblioteket där jag hänger.
Läste några kloka ord i en bok jag läser. Så sant, så sant..
Lite av en utsikt från tanto där jag brukar springa
Har varit på intervju idag för ett cateringföretag som verkar jätteroligt. Fick även världens mest älskade sms från ett cafe jag varit på intervju hos. Tack! Så jäkla gött å vara en av dem som får provjobba!
Hänger hos fia och äter onyttigt, som alla andra dagar. Ush skärpning. TUR jag är ute och går så pass mycket som jag faktiskt gör :)
 
Lite av det jag hade att bjuda på! I morgon ska jag träffa nicole berger från falkenberg en jättego kompis. Ska bli väldigt roligt :D 
 
Puss
 

Härlig vårdag

Strålande sol idag med. Hade sjukt roligt igår hos ellie. Vi var bara fyra tjejer och det var såå roligt! Träffade en ny tjej som jag tyckte jättebra om. Hon hade också varit i australien ungefär samtidigt som jag så vi hade mycket att prata om. Tex är hon den första jag träffar som fattar  att jag inte överdriver om hur dyrt mat var!! Båda två sa verkligen på samma gång " å en jävla avokado för 30 spänn" haha vet inte hur många gånger jag tjatat om den avokadon å ingen har fattat hur jobbigt de var.... Stora problem tur någon förstod mig iaf..
Har legat å degat i sängen hela dagen. Han som äger lägenheten kom dit å fixa lite saker så då tänkte jag det var dax att gå upp. Så är på fias jobb på espresso house å väntar på att hon ska sluta. Sen ska vi ta en promenix i stan å njuta av vädret :)
Btw har jag köpt till extra internet på mobilen så nu har jag lite till iaf. Ha en solig söndag!
 
Ellie spelar lite bongotrumma till låtarna
 

Lördag

Det är lördag och det är skinande soool! Så underbart. Jag sitter somvanligt på espresso house och tar internet haha.. Laddar ner lite serier och sådant jag kan sysselsätta mig med utan internet. Har suttit i live chat med halebop idag och de kunde inte hjälpa mig. Blir så arg för det har tagit slut i mitten av båda månaderna jag haft det nya abbonnemanget och det är på 3 gig... Men tror det är alla poddar jag lyssnar på så ska ladda ner alla nu på detta internetet så jag har dem. Så tråkigt att inte kunna använda internet bara, men men. 
 
Jag vill sätta mig på en uteservering sen när fia slutat men hon är fortfarande sjuk och inte så taggad så får se vad som händer. Ikväll ska jag till Ellie på vinkväll iaf så ska bli roligt :)
Tack för kommentarerna mamma haha, det är kul å läsa :)
 
Skulle behöva lite av det här just nu:


Friends

 
 
Läste Sofia Anderssons blogg innan. Blev så jäkla rörd. Så jäkla sjukt att någon känner så för mig, är verkligen inte van att läsa något sånt här. Riktiga vänner för livet, är så glad vi har träffats. Tack!

Espresso house

Sitter på Fias jobb Espresso house och chillar lite (och snor internet). De senaste dagarna har jag inte gjort jättemycket speciellt. Jag har mest åkt tunnelbana och kikat runt lite i regnet. Det har verkligen regnat konstant sen jag kom hit.. Vilket är jättetråkigt verkligen. Men får se det som att våren och sommaren verkligen är påväg. I förrgår fikade jag med min kompis Ellie på ett jättemysigt cafe. På tisdag ska jag på en intervju igen för ett cateringföretag som verkar jätteroligt. Annars står det lite stilla på jobbfronten också. Det är lite svårt att söka jobb utan internet. Men ska ta tillfället nu och söka på. 
 
Sen när fia slutar jobba så ska vi hem till henne och softa lite. Hon har blivit sjuk stackaren så vi ska väl mest ta det lugnt och kolla serier :)
 
 
Några bilder från söder när jag var ute och promenerade i lite fint väder (varade typ en timma men jag var nöjd)

Bilder på mitt nya hem

Hej! Nu har jag sovit i mitt nya hem första natten. Det gick bra haha. Vaknade vid 8 och låg och drog mig sedan började jag arbetet med att packa upp och fixa iordning. Ser mycket mer hemtrevligt ut nu måste jag säga. Nu har jag rensat min dator, lyssnat på lite poddar och ska strax bege mig ut. Vädret ser väl inte jätteroligt ut. Tänkte ändå hålla mig på söder för att kolla runt lite. Måste handla lite också samt köpa en del nödvändigheter. Betalade denna månaden igår samt depositionen. Råkade lämna pengarna mitt på öppen gata haha, alltså jag är en riktig småstadsmänniska... Men jag kommer nog in i det mer. Måste vara mer försiktig. Kommer på mig själv jämt att ha väskan öppen osv... Inte bra.

 

Har inget internet i huset tyvärr. Hon som äger det sa att hon nog skulle sätta igång det vilket jag verkligen hoppas.. Har ingen lust att köpa något stick till datorn för massa pengar när jag inte ens har ett jobb. Så får dela från min mobil. Så länge det inte tar slut för då blir jag väldigt ledsen haha..

 

Nä, nu får jag gå ut och röra på mig, måste handla lite också. Sen ska jag träffa en kompis som heter Ellie som jag träffat genom Ewelina :D

 

Puss och kram

Före:

Efter:

Last day of the first days

Idag flyttar jag ut från Fias goa soffa till ett helt eget place. Jag har fått ett rum i en 5:a mitt på söder, med ett av de bästa lägen i stockholm. Hur bra låter inte det? Så i eftermiddag går mitt första flyttlass till ölandsgatan. Det som är så galet är att jag kommer vara själv den mesta tiden i lägenheten. Pga de som bor där ska flytta isär så bor mamman bara där när hon inte är med barnen och pappan likadant. Så egentligen har jag en femma för mig själv haha. Köket var hur fint som helst och jag har eget badrum och egen ingång där jag har mitt rum. 
 
Ska bli spännande och se hur jag klarar mig själv haha. Har aldrig någonsin bott ensam men tror det kommer gå jättebra och vara ganska skönt. Kommer dock sakna och bo med fia och alla film och bildkvällar i hennes stora säng. Men vi kommer ju hänga lika mycket fast jag flyttar ut :)
 
Idag har jag varit på intervju på ett cafe. Kändes mycket bra. Typiskt mig och vara ute i sista sekunden. Kom på att jag ville skriva ut cv, personligt brev och referenser mm. Då var det en timma tills jag skulle vara där och jag var tvungen att ta tunnelbanan till ett helt annat ställe. Men jag klädde på mig på en sekund och la på lite mascara sen sprang jag dit och stressade ihjäl mig med alla byten osv. Men hann gjorde jag och det var ett jäkligt bra val eftersom det visade sig att hon behövde dem. 
 
Så nu ska jag äta upp min frulle, söka lite mer jobb, packa och ta det lugnt. Vet inte om jag har internet i det nya rummet men annars får jag skriva lite från mobilen.
 


Ops

Alltså hur förvirrande är det inte att båda mina tjejer heter sofia?? Men jag flyttar in med sofia andersson som jag va i australien med den 1 juni. Just nu bor jag hos sofia åblad och hon kommer bo kvar här i midsommarkransen hela tiden :)) hoppas de va lättare hehe


Day one

Nu sitter jag i fias kök å äter frulle. Känner mig riktigt nöjd med tillvaron lite halvbakis så jag vet att jag lever. Om allt går som det ska flyttar jag in i ett rum i en 5a i morgon. Ett rum med eget badrum å kylskåp osv mitt på söder. Hon jag ska hyra av låter väldigt trevlig och det kommer en annan tjej och hyr ett annat rum i lägenheten efter ett tag. Så planerna idag är att åka runt på tunnelbanan. Hitta till jobbet jag ska på intervju hos på tisdag, försöka hitta fias jobb för å käka lunch och antagligen ikväll åka och kolla på rummet. Håller alla tummar jag har för isf flyttar jag in i morgon å flyttar ut den 1 juni å då flyttar jag in med fia istället. I hägerstensåsen tror jag vi ska bo, glömmer det jämt. Bäst är att från midsommarkransen (där fia åblad bor och där jag befinner mig just nu) är det bara 2 hållplatser från och samma tunnelbana. Hur bra låter inte det?!

Så just nu ser allt väldigt positivt ut. Fia slutar vid 4 och jag ska ringa till en som behöver barnvakt och prata lite.

Igår var vi på en förfest hos en tjej som fyllt år. Men vid 11 blev vi trötta haha och åkte hem. Vi har så sjukt mycket å prata om så hela eftermiddagen å halva kvällen spenderades i fias säng där vi kolla på alla bilder från cali. Hur härliga som helst! Ikväll är det min tur å visa bilder å berätta. Ska försöka få henne å se min film med hehehe.

Ska snabbt städa undan nu och ta på mig kläder och ge mig ut! Önska mig lycka till :)


På bilderna är det stockholm precis när tåget rullar in på stationen och svullna jag som blivit förkyld och fått ett rött öga för jag kliat så mycket :(


Det är dax nu

Jaha, då sitter jag här på tåget och har precis lämnat göteborg. Känns fint än så länge. Vet dock inte vad jag fått med mig. Har en nästan pinsamt stor packning och jag har fått trycka mig in bland alla på tåget. Men det är nästan lika svårt att packa till stockholm som till australien, verkligen. Känns dock otroligt skönt att stanna i sverige för en gångsskull och känna mig nöjd med det. 
 
Annars så vet jag inte så mycket mer än att 1 juni flyttar jag och fia andersson ( min andra halva i australien) in i en tvåa ganska centralt. Men som sagt innan dess vet jag inte och idag är det den 13 april. Alltså 1.5 månad tills dess. Planen är att hitta ett jobb och någonstans att bo så fort jag kan. Nu ska jag bo hos snällaste fia åblad någon vecka och sen får jag hoppas de löst sig. Har det inte det så har jag andra kompisar som har sagt att jag kan stanna några nätter. Det löser sig för jag vill verkligen detta. Och min vilja är jävligt stark även om jag inte visar det jätteofta. 
 
När jag kommer fram ska jag äta lunch, sen kommer fia och möter mig. Vi åker hem till henne och ikväll ska vi på någon förfest hennes kompis har så jag träffar lite nya människor. Ingen av oss ska ut för fia jobbar och jag ska upp tidigt och leta bostad och jobb.
Det är väl första planen.
 
Så okej, Stockholm 2013 nu kör vi!!
 
 

Höst?

Regnet forsar ner och jag har inte varit med om det på mer än ett halvår.. Känner inte kul å behöva gå till skolan såhär då mamma tagit bilen.
 
Är till och med sen men orkar inte gå ner å ta på mig skorna haha.
 
Idag ska jag till anghems och hämta min ring, sen ska jag nog sola lite. Kan va gött å ha lite färg på kroppen. en ska jag och pappa ut och springa, får väl se sen om de slutat regna annars vill jag inte :(
 
Resten av dagen blir till att packa och packa och packa.
 
Måste verkligen skynda mig nu.... pusss
 
Känns som en sånhär dag ute... detta va i somras och är väl inte väl extrem haha

Smile for me

Ligger här i soffan och kollar ut på det härliga vädret, not! Ligger och fryser i soffan och bara tanken på att jag behöver gå upp härifrån om 10 min för att dra på mig träningskläder får mig å vilja somna ifrån det.. Nä man de ska bli kul å se om de kommer lite nybörjare på orienteringen. Dock lockar inte vädret för fem öre... 
 
I morgon jobbar jag för sista gången, ska bli jäkligt skönt. Känner mig faktiskt trött på å jobba i skolan just nu. Framförallt eftersom killen jag har hand om inte är det minsta intresserad och skiter i att gå på lektionerna, komma i tid och det jag lär honom...
 
Längtar till de 14 graderna som utlovas. Sommaren kom fort
 

 
Ibland älskar jag verkligen min kurviga kropp. Dags att sluta få panik och hetsbanta och istället face it. Jag har mycket höfter och rumpa. Allt sätter sig på mina bröst och på höfterna och det är dags att älska det man har och sluta älska det man inte har. Sen kan jag ju alltid bli hälsosammare när det handlar om träning. Men sen när var det så viktigt att träna som nu? Förr tränade jag onormalt mycket enligt många men nu tränar jag onormalt lite om man jämför med den jäkla hetsen som är just nu. Kvarg hit och squats dit. Vem orkar bry sig så mycket att det blir en livsstil? Inte jag. Jag är glad för det jag har och att jag inte ser exakt ut som alla andra :) Puss

i bra sällskap

Va kul det var å träffa frida i göteborg. Har inte setts på 1.5 år och allt va exakt som vanligt. Vi flamsa runt och på kvällen åt jag världens godaste räksallad. Väldigt härlig dag förutom att de va svinkallt!! Håret blev jättebra också. De är mycket ljusare och i min normala "råttfärg" med ljust i. Ska lägga i ännu ljusare senare.
 
Igår jobbade jag från 8- halv 3 och sedan gick jag till anghems och kollade på smycken. Hittade en ring från sandbergs som jag har ett jättefint armband ifrån som jag ska köpa. 2500 kr kostade den och då har jag 500 kr kvar. Tror jag ska köpa ett par örhängen för dem. 
 
Sen kom sebbe och vi myste och kollade på min film om australien. Han är den enda som sett hela. Jag tvingade honom eftersom han förstörde våra kladdmuffins :((( haha nä, de va visst jag. Vi åt asgod lax på kvällen och sen somnade jag tidigt. 
 
Idag blir det ett snabbt möte efter jobbet och sen ska jag hem och städa rummet och packa packa packa! Snart i stockholm! Fick ett gött samtal av fia andersson igår om lägenheter och hon känner att hon kan stå ut med mig lite till i sommar haha. Hoppas detta med lägenheter löser sig fint nu verkligen :)
 
 
orkar inte, vad är felet med att alla min bilder vänder sig?? Tur man kan se fina fia och hennes sjukt fina kök!
 
frida och jag såg en tjusig kille med glasögonen på sne, så kunde vi inte sluta ha dom snea själva. B-e-a-u-t-i-f-u-l

lycklig

Kan här med meddela att jag för förta gången på länge känner mig riktigt lycklig.
 
Igår var jag i borås hos min finafina fia och hälsade på. 7 timmar kändes som en och plötsligt var jag tvungen att åka hem... Tur jag vet att fia och jag kommer spendera mycket tid ihop i stockholm i sommar!
  I morse red jag ut på lånritt i det underbara vädret. Fixade två hästar och åkte på fika/lunch på stålboms med michelle som var min bästa kompis när vi var små. Sjukt kul och mysigt och allt är verkligen som förr när vi var små. Vi känner verkligen varandra utan att ha umgåtts på jag vet inte hur länge. 
  Nu ikväll har jag redigerat min härliga film om australien. Den blir asbra!! Lite lång kanske haha men äsch. Ikväll har vi även grillat för fösta gången för i år och hur gott var inte det??
 
I morgon blir det orientering och sedan rida på helge för sista gången. Måndag drar jag till gbg å så ska jag färga håret. Resten av veckan blir go med jobb och sen flyttar jag i helgen. Woho
 
 
skulle upp igår hehe

migränhelvete

Skojar inte när jag säger att jag haft migrän i 3 dagar!! Släpper de inte i morgon vet jag inte vad jag gör. Det har dock släppt redan mycket mer idag. Men igår var inte roligt. Stod och halvkräkte i stallet hundra gånger. Så fort jag tog i så kände jag hur jag behövde sätta mig ner och dö.. Elina kom igår och gjorde sjuklingen sällis. Vi kollade på filmen brudtärnorna som va rätt kul och myste. 
 
Idag har jag jobbat. Två frågade om jag var med barn. Jättekul å få höra va.. Hur klumpiga människor finns det? Alltså folk man faktiskt inte känner speciellt bra som bara vräker ur sig sådant.. Hoppas bara förklädet satt stort om magen för sen när jag tog bort det var de ingen mer som påpekade. Men ärligt? Var är respekten?? Så många kunder som inte är trevliga och man måste ändå vara såå go tillbaka för det ingår. Men ibland vill man bara kasta sig över disken och banka vett i skallen. Jaja, förstörde min dag iaf. Härligt, härligt.. 
 
Slutade iaf redan vid 12 så träffade nico en stund och va ute och gick och solade i den härliga vårsolen. Väldigt mysigt!
 
I morgon åker jag till boråås och hälsar på min fiina fia!!!
 
Hur gosiga är vi inte här? Det mindre gosiga är att jag bränt mina ögonlock hehe
 
 

Tisdag

Är strax påväg till halmstad med matilda och mamma. Lyssnar på lite ny musik på spotify och längtar iväg till stockholm. För er som inte vet flyttar jag om lite mer än en vecka. Ska bli så kul, men så läskigt. Vet inte om jag lyckas hitta lägenhet eller inte och har lite ångest inför detta.. Känns som om jobb löser sig när jag hittat en lägenhet men man vet aldrig. Måste tänka positivt. Det brukar ju vara så att jag läser tillbaka och suckar och ba: varför ha sån ångest, det löste ju sig! Hoppas detta är en sån gång nu med!
 
Igår gjorde jag en galen sak också. Vet inte om det är läge än, men programmet känns väldigt rätt iaf. Kommer jag in i lund tar jag nästan det, men de tror jag knappast jag gör. Vi får helt enkelt se. Men nu är det all fokusering på stockholm och att hitta lägenhet där.
 
 

Kunde inte haft de bättre

wow vilken påsk! Bästa påsken på länge verkligen. Och vädret har bjudit på sol och härligt väder för våren är faktiskt påväg nu. Jag känner mig så mycket bättre när solen skiner (vem gör inte det?) så är på vädigt bra humör. 
 
Igår var vi hos farmor och farfar på påskmat. Himla mysigt. Sen kom Linn till mig på kvällen och vi åkte till Per som flyttat till falkenberg med sin flickvän. Där väntade fyra goa killar som lagat sjukt god mat. Vi snackade minnen och festade till det. Jag tog med min dator där jag sparat massa fula bilder på oss sen vi var små och det var riktigt lyckat.
 
Linn sov hos mig och i morse gick vi en promenix till stan och stålboms för att äta frukost. Sjukt gott var det. Nu har vi varit på stranden och kollat runt lite i falkenberg. 
 
Nu ska jag vila lite och sedan ska jag rida ut en sväng på helgeälg. Perfekt!
 
 

RSS 2.0